E3 starter nå!

PressFire-delegasjonen er nå på plass i Los Angeles, klare til å gyve løs på det mest spennende E3 på flere år.

1. juni 2009 17:34

LOS ANGELES (PressFire): I dag, mandag ettermiddag norsk tid, braker det altså løs. E3 2009 tegner til å kunne bli det mest interessante på flere år og vi er klare til dyst.

I skrivende stund er vi straks på vei til Microsofts pressekonferanse, som sparker det hele i gang.

Storspillene som kommer før jul presenteres ytterligere, vi får klå på noen av dem, intervjue utviklerne bak andre, og serveres helt sikkert nye trailere fra giganttitler som «Heavy Rain», «Assassin’s Creed 2», «Modern Warfare 2», «Uncharted 2» og «God of War III».

Kombinert med hardwarenyhetene det har vært spekulert kraftig i gjennom månedene før E3, er det ingenting i veien med utvalget på dette koldtbordet.

Les også: Her er PSP Go!


Det som krydrer litt ekstra er de spillene og nyhetene som utviklerne har klart å holde unna sladderbørsen. Det må da være noen nyheter som vil ta oss med storm, som «ingen» visste om på forhånd, selv om det så langt har vært en eneste stor parade av lekkasjer om spillene og hardwarenyheter som vil presenteres på årets E3.

Microsoft gikk i går ut med en hastemail som ber journalistene møte opp fem minutter tidligere, på grunn av en ny gigantnyhet som skal presses inn i programmet. Det ryktes også at stjerner – både skuespillere, idrettsfolk og musikere – også er klare til å kaste glans over dette E3.

Les også: Våre E3-spådommer.

Som prikken over i’en lover arrangørene bak E3 å ta messen tilbake til gammel storhet, med 40.000 besøkende hver dag i motsetning til de tomme gangene og det glisne messegulvet i 2008, tillate glitter og glamour(modeller) og gjøre dette til ikke bare det viktigste arrangementet når det gjelder annonseringer, men også føye mainstreampressen som er der for å rapportere om sirkuset rundt – ikke nødvendigvis spille nye «Brütal Legend».

Men hvis Jack Black inntar scenen for å gjøgle litt, er det mer spiselig for morgenfjernsynkanalene å rapportere om...

I beskjedne 16-17 grader landet vi i Los Angeles i går kveld lokal tid, tok taxituren til hotellet vårt og har stilt vekkerklokka til veldig tidlig. Morgenfrisk, og med enda lavere temperatur (og regn!) skal vi nå ta oss ned til pressekonferanse nummer 1.

KONTRASTENES MESSE

Kontrastene kunne knapt vært større til den hverdagen som amerikanere flest opplever i finanskrisetider.

E3 starter samme dag som USA opplever sin største konkurs gjennom tidene, når GM nå søker om konkursbeskyttelse og ytterligere titusener av jobber står i fare.

Etter å ha feriert en drøy uke i USA før E3, går det ikke lang tid før man blir påminnet hvor alvorlig situasjonen er for amerikanere som i frykt for å miste jobbene sine også blir fôret med budskap om å bytte bil, kjøpe medikamenter mot depresjoner og samtidig besøke hamburgerkjeder med spesialtilpassete finanskrisemenyer.

De fleste bilfabrikker langer ut skyts mot konkurrentene i TV-reklamer, og lover å betale avdragene på billånet ditt i opp til 12 måneder om du kjøper ny doning nå.

Det er desperat tigging om en andel av lønnssjekken, og denne uken kan bli den verste så langt når GM går til retten.

E3 handler jo i grunn også om forbruk, om å feire en bransje som maner til bruk-og-kast-mentalitet og er helt avhengig av å overbevise kundene om at det er absolutt essensielt å bytte ut for eksempel «Tiger Woods PGA Tour 09» med «Tiger 10».

I løpet av de neste fire dagene skal Sony, Microsoft og Nintendo holde sine respektive pressekonferanser der de i beste bedehusånd skal sørge for at vi, forbrukerne, skal blåse mye penger på spill også i år.

Med rekken av spill vi så langt vet kommer er det lett å la seg rive med. Det tegner å bli et solid år av titler som danderes til sommer- og høstslipp, og E3 er for mange den beste arenaen å markedsføre disse.

I fjor var E3 relativt begivenhetsløst, kritiserte mange. Det var ingen nye konsoller som ble avslørt – om man ser bort i fra oppgraderinger av eksisterende konsoller – og nedskalleringen av messen gjorde at gode, gamle E3 virket som et fjernt minne.

Nå, i den dypeste økonomiske resesjonen på 70 år, skrus lyset og røykkanonene på igjen.

MICROSOFT FØRST UT

Vi er en aldri så liten redaksjon på plass under E3, og PressFire kommer til å viderebringe inntrykk, bilder, tester og intervjuer daglig under hele messen.

Det starter med Microsoft som har sin pressekonferanse 10:25 lokal tid (19:25 norsk tid), og etterfølges av EA og Ubisoft som også holder en pressebriefing i dag.

Slik blir mandagen på E3:

Kl. 19:25 - Microsoft-pressekonferanse
Kl. 22:00 - EA-pressekonferanse
Kl. 01:00 - Ubisoft-pressekonferanse

Dagen etter er det Sony og Nintendo som ruller av gårde sine show før det for alvor blir tid og mulighet til å gjøre intervjuer og prøvespille litt på «gølvet» og bak lukkede dører.

Vi er ekstra opprømte over et par spill vi vet bare skal vises bak lukkede dører, men som vi foreløpig ikke kan røpe her og nå. Vi har også avtaler om å gjøre noen intervjuer med folk involvert i spill vi gleder oss enormt til og har allerede lagd en omfattende slalomløype for å rekke over alle spillene vi har lyst til å prøve.

Første dag av E3 vil gi oss svar på om noen av ryktene vi har kost oss med de siste ukene stemmer: Er de klare til å avduke sin påståtte «Killzone 2»-dödare? Er det noe i ryktene om et Kojima-spill til 360? Og hvordan vil egentlig den bevegelsstyrte kontrolleren som garantert vil bli avduket i dag fungere i praksis?

Hva med Peter Molyneux, skaperen av Fable-spillene, sitt nye prosjekt? Han har varslet at han kommer for å røpe spillet og sier det er et spill som vil stjele overskrifter.

Dessuten løper jungeltelegrafen løpsk rundt et nytt «Halo»-spill, som kanskje kan ha noe med den nevnte hastemailen fra Microsoft å gjøre?

Les også: Microsoft ber folk se opp for stor E3-nyhet.
Les også: 360 med bevegelsesstyrt kontroll?

Det tiskes og viskes om at minst én av pressekonferansene senere denne dagen vil inneholde litt stjerneglitter, vi er jo tross alt i Los Angeles, og vi har allerede fått lovnader om at «APB» vil bli vist under E3 gjennom en uttalelse fra utviklerne for kort tid tilbake.

Vi tror også at «Alan Wake» får en rolle under Microsoft-pressekonferansen, og håper inderlig på nyheter om at et «Forza Motorsport 3» snart er ferdig.

Les også: Hva skjer med «Alan Wake»?


Les også: Her er rattet - hvor er «Forza 3»?

Lokalisert på et hotell bare 12 minutters gange fra LA Convention Center, og med fungerende bredbånd tilgjengelig (bank i bordet) er PressFire mer enn klare for E3. La oss forresten håpe at det ikke blir særlig varmere enn 15-20 grader, for airconditionen på rommet sprer en stram urinlukt når den er skrudd på…

Ta turen tilbake de neste dagene for våre inntrykk og rapporter fra spillmessen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3