Spådommer: Slik blir E3 2009

Vi har sett dypt inn i spåkula og forskutterer hvilke nyheter som vil bli avduket under E3.

26. mai 2009 14:58

E3 2009 er det mest spennende E3et på mange år. Etter to år med et lunkent arrangement, er E3 tilbake til gammel formel. Denne gangen er det tilbake i LA Convention Center med totalt kaos.

Det er en liten uke igjen til E3 eksploderer og vi har sett inn i spåkula for å se på noe av hva vi kan forvente av annonseringer og avsløringer.


Hvem vinner kampen om å bruke ordet «eksklusivt» flest ganger?

Eksklusivt. Det ordet har blitt viktigere i kampen om spillernes gunst. Microsoft og Sony kommer også i år til å ha flere overraskelser og spillannonseringer der budskapet får ekstra tyngde gjennom «…og dette spillet får du kun til PS3/Xbox 360». En av tendensene i 2008 har dessuten vært å skaffe seg demoer eksklusivt. Det betyr at spillutgivere har fått enda en inntektskilde. At Sony og Microsoft vil fortsette å kaste penger på utgiverne for å sikre seg godbitene er det ingen tvil om.

Booth Babes Back

Microsofts hemmelig spill

Microsoft har allerede slått seg på brystet og sagt at vi må følge med på annonseringer rundt E3. Samtidig har de sagt at «Killzone 2» er et godt spill, men ikke er i nærheten av hva Microsoft selv har i planene. Det er svært sannsynlig at Microsoft annonserer et stort, nytt spill på årets E3 som foreløpig ikke er lekket.

Xbox med bevegelsesstyrte kontroller

360 fortsetter å herme etter Nintendo, og lanserer en måte å spille på som minner om Wii. Kamera og sensorer i ett. Microsofts pressekonferanse er 1. juni, og vil avsløre om ryktene stemmer.


Mario til DSi/Zelda til Wii?

Nintendo annonserer et nytt Mario/Zelda-spill. Skal vi tippe, tror vi det er den tykkfalne, italienske rørleggeren som nå står for tur. Ikke minst etter at et nytt Zelda-spill ble annonsert på GDC. «Super Mario Galaxy» kom på Wii sist, og det betyr kanskje et nytt Mario-spill til DS? Det utelukker ikke at det kanskje også er et nytt Zelda på gang, på Wii.


Nintendo annonserer klassiske  titler på DSiware

Det er ingen hemmelighet at Nintendo er flink til å tjene penger på gamle spill. Vi bli veldig overrasket om Nintendo ikke begynner å tilby gamle klassikere på DSiware, og at startskuddet går på E3. Det vil i så fall også forklare tørken av nedlastbare spill til DSi til nå.

Sony PSP 2

Heter den PSP Go!? Vil den komme i år? Beholder den UMD eller blir det kun nedlastbart innhold? Dette er kanskje den dårligst bevarte hemmeligheten til E3. Vi vet ikke HVA vi får, men det er meget sannsynlig at den blir annonsert på årets E3.


Elder Scrolls Oblivion

Bethesda stresset det faktum at deres stjernelag ikke jobber med det nye «Fallout»-spill satt til Vegas. Det betyr mest sannsynlig at et nytt Elder Scrolls-spill er godt i gang med utviklingen. «Falllout: New Vegas» kommer til neste år, og vi forventer de første detaljene rundt neste Elder Scrolls allerede i år.


Forza Motorsport 3

Spillet ser ut til å være godt i gang med utviklingen. Det brygger opp til en trailer til Microsofts flaggskiptittel under E3. En lekkasje fra en Microsoft-seanse i Brasil ga oss de første indikasjonene om at dette blir en av julespillslagerne på Xbox 360.

Gran Turismo 5

Mens vi er i motorspillsjangeren, «Gran Turismo 5» trenger noen nyheter rundt release og flere detaljer. De vil garantert komme under E3. Får vi en overraskende annonsering av at spillet kommer før 2010, eller en ny trailer og løfter om nye og hittil ukjente funksjoner i spillet?


Gran Turismo til PSP

Det virker overhengende sannsynlig at vi får en annonsering av et GT5 til PSP. Tittelen har vært under utvikling siden PSP ble annonsert, men nå spekuleres det i om spillet utvikles til PSP 2, og skal slippes samtidig som GT5 på PS3.


Heavy Rain

Sonys etterlengtede PS3-eksklusive spill får sannsynligvis en ny trailer under E3, og folk vil nok en gang rapportere om det som ser ut til å bli det peneste spillet til PlayStation 3. Produsenten insisterer dog på at vi er langt fra å forstå hva spillet egentlig handler om. Får vi flere hint på årets E3?


Nytt Rock Band?

Harmonix lovte under en podcast med Giantbomb fra GDC i år en nyhet som skal avdukes under E3. Det er i følge utviklerne selv snakk om en nyhet som overgår en Aerosmith-, Metallica- eller Van Halen-utvidelse, og snarere er «noe som bringer noe nytt til musikkspillsjangeren», i følge utviklerne bak Guitar Hero og senere Rock Band. Harmonix gir ut «The Beatles: Rock Band» 9. september og «LEGO: Rock Band» før jul. Har de flere hemmeligheter enn disse på lager?

Team ICO

En lekkasje fra tidligere denne måneden påstås å stamme fra Project TRICO, som visstnok er kodenavnet på Team ICOs tredje og nyeste spil. Om videoen er ekte får vi nok vite på pressekonferansen til Sony den 2. juni. Det nye spillet til skaperen av «ICO» og «Shadow of the Colossus» er uten tvil et av de spillene det er knyttet mest spenning til under årets E3.


Kojima Productions

Hideo og gutta har fristet oss med en nettside som teller ned til en annonsering på E3. Samtidig har nettsiden gitt oss små hint om hva som kommer, men det er ingen som har klart å løse kodene til Kojima, men mulighetene for at det annonseres et nytt Metal Gear-spill er ganske store.


Wii MotionPlus.

Tilleggsutstyret til Wii ble annonsert på E3 I fjor, mens det under årets spillmesse nærmer seg release og nyheter rundt hvordan spillene har inkludert denne bevegelsesfølsomheten. «Virtua Tennis 2009» er nesten ute, mens EAs «Tiger Woods PGA Tour 10» og «Grand Slam Tennis» er rett rundt hjørnet når E3 går av stabelen.


Beyond Good & Evil 2

Selv om Ubisoft har sagt at dette spillet ikke kommer itl å være på E3 I spillbar form, forventer vi litt detaljer og en video på pressekonferansen 1. juni. Vi har alle sett den nye videoen og er ikke mindre hungrige på informasjon av den grunn. Tvert i mot.

I Am Alive

Fjorårets lille overraskelse fra Ubisoft fikk ikke veldig mye oppmerksomhet, men har ligget I bakgrunnen som en tittel med stort underdog-potensial. Det har allerede blitt utsatt og skiftet utviklingsstudio, men årets E3 kan kanskje revitalisere tittelen på radaren.


Assassin’s Creed 2

En av de største titlene til Ubisoft, selvfølgelig kommer de til å slippe masse detaljer om spillet. En video, kanskje til og med video fra spillet i spillbar form?


Tre titler fra Square Enix

Squenix har allerede bekreftet at det vil bli avslørt hele tre nye titler fra selskapet. Det spekuleres i om to av dem er nye spill i allerede etablerte serier. Ryktene sier et nytt Front Mission-spill og «Kingdom Hearts 3», mens det siste spillet mest sannsynligvis er actionspillet «Nier». La oss ikke komme med de vanlige konspirasjonene om en remake av «Final Fantasy VII». Japanere har allerede fått «Final Fantasy VII» på PSN, forvent en annonsering for resten av verden også.

Star Wars: The Old Republic

Biowares ambisiøse MMO har fått litt lite oppmerksomhet, noe årets E3 kan forandre på. Et online «Knights of the Old Republic» er i alle fall svært interessant.


Nytt Syndicate

Starbreeze jobber med et nytt Syndicate-spill for EA. I følge ryktene har de jobbet med spillet siden 2007. Vi vet foreløpig ingenting om spillet, men det ville være overraskende om EA ikke slapp noen detaljer under E3.


Nytt fra Massive Entertainment

Med unntak av en utvidelsespakke, har det vært stille rundt Massive etter «World in Conflict». Ubisoft kjøpte studioet i 2008, og har garantert planer for det svenske selskapet. Det er ikke usannsynlig at deres neste prosjekt blir annonsert på E3.


«Revolusjonerende» nytt Tomb Raider

Eidos har allerede sagt at neste Tomb Raider-spill vil overraske alle, forvent å bli overrasket på E3. Siden Square Enix nå eier Eidos er det ikke umulig at et nytt Tomb Raider-spill kan være blant Square Enix sine tre spill som skal annonseres.


Nytt Hitman

I følge Eidos er det mer Hitman i vente, og E3 blir den perfekte arenaen for å annonsere det. Utvikles sannsynligvis hos danske IO Interactive som også har «Mini Ninjas» under utvikling.


Nytt Onimusha

Capcom skal etter planen annonsere to nye titler på årets E3, hvor vi antar at den ene er et nytt Onimusha-spill som skal korrespondere med filmens premiere i desember.

Hva tror du blir annonsert under årets E3? Diskuter i vårt forum.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3