Et siste nødskrik fra storutgiveren THQ

Selskapet bak «Saints Row» og «Darksiders» kan bli sparket av børsen.

2. juli 2012 14:25

(PressFire.no): Den amerikanske spillutgiveren THQ har vært i store økonomiske problemer siden i fjor. Sist jul raste de 62 prosent på børsen i løpet av én måned.

Siden den gang har de mistet både 240 ansatte og spillsjefen Danny Bilson

Ifølge Gamesindustry.biz har problemene til spillselskapet tilspisset seg ytterligere, etter at NASDAQ-børsen truer med å kaste dem ut hvis de ikke hever verdien av hver aksje til over én amerikansk dollar.

Det skjedde også i januar, men da greide de å komme seg bort fra motgangen.

I skrivende stund er prisen for THQ-aksjene på 62 cent stykket, langt unna minstekravet for å handle på den velkjente børsen, og utsiktene har igjen blitt dystre.

Overlever de året?

I håp om å komme seg ut av nedturen, skal THQ ha planer om å foreta en såkalt omvendt splitt. Det vil si at de spleiser det samlede antallet aksjer for å øke verdien av den enkelte. 

I deres tilfelle skal de ifølge Gamesindustry ha planer om å redusere det totale antallet aksjer med en grad av ti.

De har likevel ingen garanti for at de kommer over sperregrensa, som krever at aksjen selges for én dollar stykket ti dager på rad.

Det kan i så fall ende opp med å bli det siste skuddet for baugen til det amerikanske selskapet, som har stortitler som «Metro: Last Light», «Darksiders 2» og «Company of Heroes 2» under utvikling.

Neste «Saints Row» og det kommende «South Park»-rollespillet kan også være i fare.

Kanskje har Take-Two-sjefen rett i at THQ ikke overlever året. En uttalelse han for ordens skyld har moderert og beklaget i ettertid.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3