Spillgiganten THQ stuper på børsen

Aksjene synker som et lodd. Blir dette slutten for selskapet?

9. desember 2011 23:50

(PressFire.no): Det er harde bud i spillmarkedet i disse dager. Sony rapporterer svært stygge tall, Nintendo er for første gang ventet å levere negative tall for et helt år og en generell nedgang i spillsalg er tydelig over hele fjøla.

De japanske nedgangene kan skyldes en rekke uheldige naturkatastrofer den seneste tida, men sist ute på den røde nedoverpekende løperen er den amerikanske utgiveren THQ.

Selskapet har lansert spillserier som «Saint's Row» og skal etter planen også utgi det nye «South Park»-spillet neste år.

Nylig satte de ned foten for utviklingen av barnespill og filmspill, og la ned to av sine spillstudioer.

- THQ er i en prosess for å flytte portfolioen bort fra barne- og film-baserte lisenser, står det i en pressemelding fra selskapet.

Bare i år har selskapet utviklet spill basert på filmene «Rio», «Kung Fu Panda 2», og slipper senere i år spillet basert på «Shrek»-spinoff'en «Puss in Boots».

For to dager siden annonserte selskapet dårligere tall enn ventet i sin siste finansrapport, og dermed åpnet slusene seg: På få timer gikk aksjeverdiene ned nesten førti prosent før børsene stengte.

Nedgangen på én måned er på smått utrolige 62 prosent, og det ser ikke ut til at det stopper med det første heller.

Nedgangen forklares med et sviktende salg av «U Draw» på Xbox 360 og PlayStation 3. Dette tegnespillet, som selges med en trådløs tablet, har solgt godt på Wii, men det ser ikke ut til at det er like mange som har lyst på det på HD-konsollene.

Undertegnede har selv prøvd «U Draw» på Xbox 360 og må bare rapportere om at det på ingen måter fungerer optimalt. Spillet er upresist (en synd i et tegnespill), har en lei forsinkelse mellom det du gjør på tableten og det som skjer på skjermen og sliter med for dårlige spill som støtter tegnebrettet.

PressFire kommer tilbake med mer om THQs dypdykk på aksjemarkedet etter hvert som det skjer noe.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3