THQ-topp går av

Naughty Dog-grunnlegger tar over.

30. mai 2012 10:54

(PressFire.no): Fremtiden til spillgiganten THQ har vært mer enn litt usikker etter at økonomien i selskapet gikk på en smell.

Etter at aksjeverdien duppet under én dollar, stod firmaet i januar i fare for å bli tatt av børsen. Det resulterte i masseoppsigelser, hvor selskapet i februar kvittet seg med hele 240 ansatte.

Nå melder THQ at spillsjefen, Danny Bilson, går av med umiddelbar virkning. Det samme gjør Dave Davies som også har hatt en sentral rolle i selskapet.

Duket for et Rubin-comeback

Mer overraskende er det kanskje at Naughty Dog-grunnleggeren Jason Rubin tar over jobben til Bilson. Han var en av nøkkelpersonene da det respekterte selskapet laget «Crash Bandicoot»- og «Jak & Daxter»-spillene.

I 2004 tok imidlertid Rubin overraskende et foreløpig farvel med spillbransjen.

Den frittalende spillskaperen fortalte på utviklerkonferansen D.I.C.E at han hadde sett seg lei av behandlingen utviklere fikk av utgivere. Det kom tre år etter at de solgte Naughty Dog til Sony Computer Entertainment.

Etter at Rubin sa opp jobben i Naughty Dog har han stått bak tegneserien «Iron and the Maiden», men også hatt en fot innen spillutvikling gjennom webselskapet Flektor og Monkey Gods («Snood»).

- En av de skarpeste i bransjen

- Jasons rulleblad i bransjen sier sitt, og han er en av de skarpeste hjernene i bransjen. Vi tror han kan være en game changer og kan bidra enormt til å gjennomføre strategien vår som handler om å levere kvalitetsspill til kjernespillere, sier styreleder i THQ, Brian Farrell, i en pressemelding.

THQ kunngjorde i fjor at de nå vil slutte å fokusere på lisensierte spill og heller lage titler hvor de eier merkevaren:

- THQs overgang til heleide merkevarer har plassert dem i en perfekt posisjon for å påvirke fremtidens trender i spillbransjen, sier Rubin.

Selskapet har blant annet «Metro: Last Light», «Darksiders II», «Company of Heroes 2», «South Park: The Game», «WWE ‘13» og utvidelsen «Enter The Dominatrix» til «Saints Row: The Third» i kalenderen.

THQ vil imidlertid i hovedsak glimre med sitt fravær på årets E3 i Los Angeles neste uke.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3