Spinnvill «Saints Row»-utvidelse blir til fullverdig oppfølger

Fra aprilspøk til storsatsning.

20. juni 2012 16:34

(PressFire.no): Det startet som en aprilspøk at «Saints Row: The Third» skulle utvides med et alternativt univers hvor superkrefter rår, og en utenomjordisk krigsherre kalt Zinyak vil ta over de fine damene – og resten av verden.

Utvidelsen, døpt «Enter the Dominatrix», ble deretter gjort til en realitet, og satt i produksjon som en selvstendig utvidelse til spillet. Denne skulle gis ut i september i år.

Nå ser det derimot ut til at denne vanvittige ideen har blitt et hjertebarn for THQ og utvikleren Volition, Inc. I dag har nemlig THQ røpet at prosjektet har videreutviklet seg til en fullverdig oppfølger til «Saints Row: The Third», som etter planen skal være klart til neste år. Det skriver Edge.

- Ble helt blåst bort

«Saints Row»-spillene ble innledningsvis beskyldt for å være rene «Grand Theft Auto»-kloner, men har utviklet seg til å bli en sterk serie på egne premisser.

Med «Saints Row: The Third» er det – for å parafrasere vår anmelder – ikke lenger en sandkasse vi kastes oss ut i, men en lekegrind. Vi rullet fem smilende øyne på terningen.

Serien har også blitt flaggskipet til den skadeskutte utgiveren THQ, som virkelig gikk på veggen tidligere i år. Aksjen raste, og de måtte kvitte seg med 240 ansatte. Senere måtte også sjefen Danny Bilson gå, og ble erstattet av Naughty Dog-grunnlegger Jason Rubin.

Rubins første store avgjørelse siden han tok over forrige måned, ser ut til å være å gi jernet med «Saints Row».

- Da jeg så på «Enter the Dominatrix»-utvidelsen som var i produksjon hos Volition, ble jeg helt blåst bort av ideene deres, og av ønsket om å utvide spilluniverset, har Rubin uttalt ifølge Edge.

Flettes sammen med «Saints Row 4»-planer

Det er tilsynelatende ikke bare ideene fra «Enter the Dominatrix»-utvidelsen det nå arbeides med, men snarere videreutvikles disse til å bli en viktig del av et større «Saints Row 4». Dette er et spill THQ begynte å planlegge allerede før tredje spill fant veien til butikkhyllene.

- Når det kommer til «Saints Row» er det åpenbart at fansen vår vil ha større, bedre og enda villere spill. Dette er hvorfor «Enter the Dominatrix» nå vil bli integrert i en enormt utvidet, fullblods oppfølger i serien, som siktes inn mot lansering i 2013, sier Rubin.

Han nevner også en «sammenkoblet opplevelse», som kanskje antyder en større satsning på multiplayer enn tidligere:

Utsettelsen kan koste THQ dyrt

At spillet ikke kommer i år, hvilket var planlagt for den tidligere annonserte utvidelsen, innebærer ifølge GamesIndustry International at forventet omsetning for THQ i inneværende finansår faller med 20 millioner dollar, eller 115 millioner kroner.

Det er mye penger for et selskap som allerede er i trøbbel - hvilket også sier noe om hvilken lit Rubin setter til prosjektet.

Han har tidligere innrømmet overfor samme nettsted at «Saints Row» er det som holder selskapet gående.

- Grunnen til at THQ er her, er at «Saints Row» gjør det så bra, skal han ha sagt.

«Saints Row 4», eller «Enter the Dominatrix», skal etter planen lanseres i løpet av 2013, sannsynligvis til pc, PlayStation 3 og Xbox 360 slik som forgjengeren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3