Activision saksøker Gwen Stefani

Activision har igjen varslet et besøk til rettssalene. Utgiveren er misfornøyd med No Doubts bidrag til «Band Hero» og har nå saksøkt bandet.

12. desember 2009 21:31

Advokatutgiftene til Activision fortsetter å vokse. Det har nemlig blitt noen runder i rettsvesenet det siste året, både i striden med gitarprodusenten Gibson, konflikten rundt Tim Schafer-spillet «Brütal Legend» og en langvarig DJ-spillkrangel.

Og rettsdramaet fortsatte denne uken når No Doubt ble saksøkt som et direkte svar på at Gwen Stefani og resten av bandet først bestemte seg for å gå rettens vei.

Bakgrunnen er uenighet rundt bandets medvirkning i det hittil siste musikkspillet fra Activision, «Band Hero».

Les også: Vår anmeldelse av «Band Hero».
Se også: Skjermbilder fra
«Band Hero»

.

- ET VIRTUELT KARAOKESIRKUS

No Doubt mener de er misbrukt i dette spillet, og at bandets digitale kopier blir «gjort om til et virtuelt karaokesirkus», som det het da musikkgruppen bestemte seg for å ta affære tidligere i høst.

Bandet trodde man bare kunne velge medlemmer fra No Doubt til å fremføre sine egne sanger, ikke benytte Gwen Stefani til å fremføre andre artisters låter.

- Activision har bedratt og forvirret folk til å tro at No Doubt har godkjent bruken av navnet og likheten av rollefigurene i «Band Hero», og at No Doubt har godkjent bruken av utseendet til medlemmene for individuelt å fremføre sanger som ikke passer No Doubt, står det i rettsdokumentene.

Nå har Activision svart med samme mynt, og saksøker altså No Doubt.

The Hollywood Reporter melder at spillutgiveren mener bandet har brutt kontrakten og løpt fra et kontraktsfestet ansvar om å stå bak spillet i forbindelse med lanseringen i høst.

Les også: Activision truer Sony.

Activision hevder bandet på denne måten har dratt fordeler av samarbeidet, og krever No Doubt for erstatning i kompensasjon for tapte inntekter.

Denne striden har mange fellestrekk med en annen musikkspillfeide i år, der Kurt Cobain ble benyttet på samme måte i «Guitar Hero 5», også det et spill Activision ga ut i år.

Grønsjenka Courtney Love lot seg provosere etter det lakk ut levende bilder der Cobain ble portrettert mens han fremførte sanger man vanligvis forbinder med andre artister – som for eksempel Bon Jovi, Rammstein eller nettopp No Doubt.

- Vi trygler Activision om å gjøre det rette og låse Kurts karakter slik at dette ikke vil fortsette i fremtiden, het det i en felles uttalelse fra de to gjenlevende Nirvana-medlemmene, Krist Novoselic og Dave Grohl.

- Det er vanskelig å se et bilde av Kurt som kopierer andre artisters musikk ved siden av tegneseriefigurer. Kurt Cobain skrev sanger som betyr en hel del for mennesker over hele verden. Vi føler han fortjener bedre, skrev Grohl og Novoselic.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3