Band Hero

Tyggegummi-alibiet til Guitar Hero-serien.

Det er kun en måneds tid siden «Guitar Hero 5» kom ut i butikkene. Activision er ikke kjent for å holde igjen på å lansere denne typen spill, så nå står et nytt tilskudd til «Guitar Hero»-familien klar for lansering - i tide til julesalget.

Denne gangen har man endret hvilken målgruppe man vil sikte seg inn på, og forandret låtutvalget og presentasjonen deretter.

Les også: Vår anmeldelse av «Guitar Hero 5».
Les også: Vår anmeldelse av «Guitar Hero: Metallica».

GUITAR HERO 5: CASUAL EDITION?

Dersom du har satt pris på låtutvalget i de foregående «Guitar Hero»-titlene, kan jeg fortelle deg med én gang at dette nok ikke er et spill for deg.

Denne gangen sikter Activision seg inn mot en helt ny målgruppe, og har endret utvalget av sanger og presentasjon fullstendig.

I «Band Hero» er det ikke mye Rock og eksplosiv musikk.

Activison har nok hatt sikte på den yngre garde, og da spesielt jenter i alderen 12-17 år.

Du vil stifte nærmere bekjentskap med artister som Taylor Swift, Hilary Duff, Fall Out Boy, Maroon 5 og andre i de 65 ulike sangene som følger med i spillet. Mange har nok kun opplevd disse i spillform når de har prøvd «SingStar»-spillene, men nå får du mulighet til også å spille trommer, gitar og bass i tillegg til vokal under disse låtene. Spør du meg så er det en grunn til at disse sangene har forblitt i «SingStar»-verdenen så lenge...

Her ser du alle låtene som er med i spillet.

For meg ble det hele en ganske kjedelig opplevelse. For det første føler jeg at låtutvalget ikke passet meg helt, og det var kun et fåtall av sangene som jeg gledet meg til å spille. Opplevelsen av sangene gikk fra helt katastrofe til et fåtall sanger som var helt OK.

For det andre synes jeg ikke sangene var spesielt teknisk morsomme å spille heller. Selv på høyere vanskelighetsgrader var det vanskelig å få en følelse av rytmen og det gjorde alt veldig platt og kjedelig. Jeg føler jeg møtte dette spillet med et åpent sinn, men jeg ble ikke veldig imponert. Jeg synes ikke det var spesielt lett å komme inn i rytmen til instrumentet jeg spilte, og jeg konsentrerte meg mer om å treffe notene enn å ha det gøy.

Jobben med å få musikken inn i spillet i form av noter du skal treffe, virker forhastet og lite gjennomtenkt. Det finnes eksport- og importmuligheter for sangene. Så en idé kan være å hente inn noen «Guitar Hero 5»-sanger for å få litt variasjon. Det var veldig fristende å lage spillelister av allerede nedlastede sanger, fremfor å bruke de som følger med i spillet.

KJENT OPPSETT, ENKLERE OPPLEVELSE

Hvis du er en av de som har kjøpt «Guitar Hero 5», vil du med én gang kjenne deg igjen i oppsettet til dette spillet.

Når spillet starter opp har du mulighet til å hoppe rett inn i sangen som spilles, og du kan når som helst gjøre endringer.

Du vil med andre ord oppleve den positive friheten som ble introdusert i «Guitar Hero 5».

Du trenger nødvendigvis ikke å spille deg gjennom masse uinteressante sanger for å komme til akkurat den låta du har lyst til å spille. Det er godt å se at de har beholdt dette prinsippet, og det er også noe som er enda viktigere når de nå prøver seg på en målgruppe som nok ofte har blitt mer skremt enn begeistret av disse spillene.

«Band Hero» har også en karrieremodus hvor du kan gå gradene og låse opp sanger og kjente personer du kan spille som. Når det gjelder fargebruk har Activision valgt å bruke et veldig «godteriaktig» tema.

Det er mye farger, og dine oppdrag er helt forskjellige fra tidligere. Borte er de slumaktige scenene på de tvilsomme bulene du må opptre på i begynnelsen av din Guitar Hero-karriere. Her får du opptre på kjøpesentre og underholdningsprogrammer, og det visuelle er satt deretter.

Dette passer i sannhetens navn veldig bra sammen med låtutvalget.

MER NEDLASTBART INNHOLD, TAKK!

Activison har fått mye pepper for å spy ut musikkspill i øst og vest.

Mange har begynt å se seg lei på dette og føler Activision prøver å tyne ut hver eneste dråpe av sjangeren.

Dette er for så vidt sant, men jeg velger heller å se på det på en annen måte.

Så lenge det finnes et marked for det, er det noen som blir glad for at spillet kommer.

Jeg håper aldri det vil stå i veien for fokuset som burde være på hovedspillene i «Guitar Hero»-serien, men for mange kan nok dette være en vei inn i «Guitar Hero»-universet.

Når det er sagt ser jeg ikke helt hvorfor ikke disse sangene heller kunne ha dukket opp som en tilleggspakke til «Guitar Hero 5». Man kan selvfølgelig si at markedene de er rettet mot er så forskjellige – men bortsett fra litt endringer på presentasjonen så er det kun låtutvalget som skiller spillene fra hverandre.

Når man ser på hvor dominant «Rock Band»-serien er på nedlastbart innhold, skulle man tro at det kunne vært en idé å fokusere litt mer på dette markedet i stedet, Activision.

Jeg nevnte i min anmeldelse av «Guitar Hero 5» at det var utvalget av sanger som burde være viktigst nå du skal avgjøre om du skal kjøpe det spillet eller ikke.

I «Band Hero» er akkurat dette egentlig det eneste du burde tenke på. Dette er ikke noe mer enn en «popifisert» utgave av Guitar Hero med ekstremt fokus på amerikansk, mainstream ungdomsmusikk.

Det er heller ikke en spesielt variert spilleliste, så her er det veldig enten eller. Vil du ta steget opp fra «SingStar»-verdenen er nå scenen satt.

For alle oss andre er dette et spill som helst burde fortrenges så fort som mulig.

NB! Vi har testet Xbox 360-versjonen. Spillet finnes også til PS2, PS3, Wii og en egen versjon til Nintendo DS.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3