Activision truer Sony

Bobby Kotick i Activision sier Sony må kutte prisene på PS3 for å få fart på spillsalget, hvis ikke vurderer selskapet hans boikott.

22. juni 2009 10:05

Det er harde ord som kommer fra Activision-toppen Bobby Kotick. I et intervju med kredible The Times sier han at Sonys problem nå er å få PS3-eiere til å handle flere spill, og gjøre utviklingen av spill mer innbringende for utviklere.

- Når vi ser mot 2010 og 2011, må vi kanskje vurdere om vi vil støtte konsollen – samt PSP.

- Jeg blir bekymret for Sony. PlayStation 3 mister litt momentum, og de gjør det ikke enkelt for meg å støtte konsollen, sier Kotick i intervjuet.


DYR KONSOLL

Det er generelt dyrere å produsere spill til PS3 enn til Wii og Xbox 360, plattformer som også genererer bedre spillsalg.

Utspillet fra Bobby Kotick kan tolkes som en reell trussel – eller et strategisk ris bak speilet i forhold til å forhandle seg til bedre utviklerbetingelser.

Under E3 i Los Angeles i starten av juni ble det ikke annonsert priskutt eller en beryktet PS3 Slim. Det kan godt skje under spillmessen i Köln som går av stabelen om en måneds tid.

Sony sendte ut en pressemelding etter helgen, der de svarer på truslene på diffust vis.

- PlayStation har et utrolig momentum etter E3 og vi forventer å se positiv vekst gjennom våre mer enn 350 titler ventet på våre plattformer - inkludert mange etterlengtede spill fra våre utgiverpartnere, skriver Sony-talsmann Patrick Seybold, før han understreker hvor mye Sony verdsetter sine forretningsforbindelser med blant annet Activision.I år blir de viktigste titlene for Activision «Tony Hawk: RIDE», «DJ Hero», «Guitar Hero 5» og «Modern Warfare 2».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3