«Brütal Legend»-tvisten avgjort

Tim Schafers Double Fine og Activision har kommet til enighet i retten. «Brütal Legend» kommer dermed i butikkene i oktober, som planlagt.

7. august 2009 10:46

I følge The New York Times kastet Activision inn det hvite håndkleet like før en høring i går.

Dermed nådde partene enighet, og Tim Schafers «Brütal Legend» har overkommet nok et hinder i prosessen mot å få ferdig sitt etterlengtede heavy metal-epos med Jack Black i hovedrollen som roadien Eddie Riggs.

Det er nemlig ikke første gang dette spillet møter problemer.

DOMMER VAR I FAVØR SCHAFER

EA overtok utgiveransvaret, men Activision mente de fortsatt eide rettighetene til spillet.

Argumentene var at de hadde investert 15 millioner dollar og gikk til rettssak på bakgrunn av at Double Fine etter sigende ikke hadde klart å levere et ferdig spill innen tidsfristen.

Les også: Vi testet «Brütal Legend» under E3.
Les også: Annonserer slippdato for
«Brütal Legend»

.
Les også: Skrapet ubekrefted Wii-versjon av «Brütal Legend»

.

Tim Schafer nølte ikke, og gikk til motsøksmål. Han mente Activision prøvde å stikke kjepper i hjulene, og tenkte på sine egne utgivelser denne høsten når de åpenbart prøvde å eliminere, eller forsinke, en annen stor tittel.

I forrige uke uttalte dommer Craig Karlan at han neppe kom til å dømme i favør Activision, noe som helt sikkert økte beslutningsprosessen frem mot et forlik.

«Brütal Legend» slippes 16. oktober til PlayStation 3 og Xbox 360.

XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3