Activision og Gibson inngikk forlik

Utgiverne av «Guitar Hero»-spillene og gitarprodusenten Gibson har nylig gravlagt stridsøksen etter en runde i rettslokalene.

27. april 2009 11:09

Activision har kommet til enighet med gitarprodusenten Gibson. Partene unngår dermed et stort erstatningsbeløp, melder Kotaku.

Detaljene i avtalen som ble inngått 17. april er ikke kjent.

Det siste året har partene kranglet i retten, men ble nylig enige uten å involvere en dommer. Gibson hevdet at de hadde idéen om å lage et musikkspill med plastgitarer, og søkte om patent ni år tilbake.

MER SØT MUSIKK I RETTEN

I følge Gamasutra har partene nå blitt enige om å stoppe dyre advokatutgifter, og heller ta hverandre i labben.

Det betyr i praksis at noen har skrevet en stor sjekk og dermed legges gitarøksene død for denne gang.

Gibson hadde tatt patent på et musikkspill for ni år siden, et spill gitarprodusenten mente Activision hadde kopiert gjennom «Guitar Hero».

Retten avviste dette kravet.

Activision fulgte så opp og ba retten om å legge beskyldningene om en Gibson-patent på denne type spill døde. På dette tidspunktet i saksprosessen kom noen med forslaget om å bli enige uten å bruke mer tid i det amerikanske rettssystemet.

Les også: Activision sikret seg «Sing Hero»-merkenavn.

Gibson er i en lignende rettstvist med utgiverne av «Rock Band», Harmonix, som Kotaku har skrevet om. Også dette dreier seg om rettighetene rundt musikkspillene som Harmonix har lagd – altså de første «Guitar Hero»-spillene og «Rock Band».

DJ-RETTSSAK

For tiden er Activision involvert i nok en rettstvist.

Spillet «DJ Hero» har gjort Genius Products og Numark Industries opprømte, for de mener å ha kommet i gang med produksjonen av et musikkspill sentrert rundt en turntable først gjennom sitt «Scratch: The Ultimate DJ».

Activision beskyldes for å ha lansert planer om oppkjøp av «Scratch»-utviklerne 7 Studios for å skaffe seg kunnskap og sikre seg at «DJ Hero» kan lanseres før konkurrenten.

Les også: Pinlig korrekturtabbe på «Guitar Hero: Metallica».Først tikket det ut nyheter om at Activision hadde fått rettens medhold, før de senere ble beordret til å levere tilbake den uferdige spillkoden og teknologien i spillet til Genius og Numark. Siste ord i den saken er neppe sagt, for 7 Studios har anket rettens avgjørelse.

Les også: «DJ Hero» bekreftet gjennom forsnakkelse.

Med søksmålene til Gibson mot Harmonix og den pågående tvisten om rettighetene til «DJ Hero» er det bare én ting å si: Vi ses i retten (igjen).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3