No Doubt saksøker Activision

- Har gjort No Doubt-medlemmer om til et virtuelt karaokesirkus.

5. november 2009 11:41

Ifølge Los Angeles Times har No Doubt nå saksøkt Activision over hvordan deres digitale rollefigurer blir brukt i musikkspillet «Band Hero».

Bandet mener at det er spesielt måten Gwen Stefani blir brukt på i spillet som ikke stemmer med avtalen de inngikk med Activision.

SYNGER OM SEX MED PROSTITUERTE

De mener det blir helt feil av Gwen Stefani å synge låter som Rolling Stoness' «Hony Tonk Women», blant annet fordi vokalen er en mann, men også fordi låten handler om å ha sex med prostituerte.

- Selv om No Doubt er store fans av Rolling Stones, og har til og med fremført konserter med Rolling Stones, så er resultatet at brukerne kan manipulere rollefiguren til en ikke godkjent fremførelse av Gwen Stefani med en mannlig stemme som synger om å ha sex med prostituerte, heter det i uttalelsen fra bandet og fortsetter.

- Activision har bedratt og forvirret folk til å tro at No Doubt har godkjent bruken av navnet og likheten av rollefigurene i «Band Hero», og at No Doubt har godkjent bruken av utseende til medlemmene for individuelt å fremføre sanger som ikke passer No Doubt.

I følge rettspapirene har No Doubt ikke godkjent at bandet skal kunne brukes i mer enn tre låter, mens det i spillet er mulig å se No Doubt-medlemmer spille alle av de over 60 låtene i spillet.

Activision mener allikevel at de har retten på sin side.

- Noen av verdens mest populære og ikoniske artister har vært med i Guitar Hero som spillbare figurer, og vi er stolte av å regne No Doubt blant dem, sa Activision i en uttalelse og fortsetter:

- Activision har en skriftlig avtale om lov til å bruke No Doubt i Band Hero, en avtale signert av No Doubt etter omfattende forhandlinger med representater som samlet har flere tiår med erfaring innen underholdningsbransjen.

- I tråd med den avtalen jobbet Activision med No Doubt og deres management med å lage «Band Hero». Activision undersøker sine egne rettslige muligheter med respekt for No Doubts forpliktelser i avtalen, sier Activision i en uttalelse.

SAMME PROBLEM MED KURT COBAIN

Tidligere i høst havnet Activision i en lignende situasjon med Courtney Love om bruken av avdøde Nirvana-frontfigur Kurt Cobain i «Guitar Hero 5».

Courtney Love varslet den gangen søksmål.

-  Vi kommer til å saksøke ræva til Activision, og «vi» er de som eier boet og rettighetene. For ordens skyld: Denne Guitar Hero-driten er et brudd på kontrakten, skrev hun på sin Twitter.

Også tidligere Nirvana-medlemmer Dave Grohl og Krist Novoselic så problemene ved å putte Kurt Cobain i spillet og har bedt Activision om å låse Cobain til Nirvana-låter.

- Vi trygler Activision om å gjøre det rette og låse Kurts karakter slik at dette ikke vil fortsette i fremtiden, står det i en felles uttalelse fra de to gjenlevende Nirvana-medlemmene, Krist Novoselic og Dave Grohl.

- Det er vanskelig å se et bilde av Kurt som kopierer andre artisters musikk ved siden av tegneseriefigurer. Kurt Cobain skrev sanger som betyr en hel del for mennesker over hele verden. Vi føler han fortjener bedre, står det videre i uttalelsen som er gjengitt avKotaku.


«Band Hero» slippes til PS3, Xbox 360, PS2 og Nintendo DS 6. november, mens en Wii-versjon slippes 20. november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3