Her blir «Xbox 720» avslørt

- Bygginga er godt i gang, sier Microsoft.

14. mai 2013 15:58

(PressFire.no): Den 21. mai smeller det. Da kommer Microsoft endelig på banen, og skal forsøke å ta oppmerksomheten bort fra Sonys PlayStation 4-sjarmoffensiv.

Siden Sony valgte å ta bladet fra munnen allerede i februar, har det blitt veldig mye snakk om PlayStation 4.

Den nye Xbox-en har naturlig nok ikke vært et tema, all den tid Microsoft har bestemt seg for å vente til nå og utviklere vi har snakket med har vært utstyrt med munnkurv.


Én uke igjen ...

Adam Greenberg, sjefen for Microsofts Interaktiv-avdeling, sammen med Larry «Major Nelson» Hryb, har nylig lagt ut et par bilder som viser hvordan bygningsarbeidet ved Redmond-hovedkvarteret ser ut.

Det er her, midt i hjertet av Microsoft-senteret i USA, at den nye konsollen skal vises fram om noen dager.

Litt over en uke igjen til Xbox-avsløringen, og byggingen er godt i gang ved området der briefen skjer, skriver Hryb på Twitter.

Forvent stort tv- og filmfokus

Det er ventet at vi kommer til å se en ny Kinect demonstrert, en kamerasensor som ifølge ryktebørsen skal bli mye mer nøyaktig enn forgjengeren. Kanskje så nøyaktig at den kan lese på leppene?

De seneste rapportene hevder Xbox-en ikke kommer til å kreve nettilgang for å spille, selv om det har versert motstridende rykter om akkurat det.

Ikke minst etter at en av toppene i Microsoft Studios, Adam Orth, gikk ut i sosiale medier med et flammende innlegg i forsvar for alltid påkoblet-trenden. Orth mistet jobben sin etter denne meningsutvekslingen, på en åpen Twitter-profil - i prat med en utviklerkollega i BioWare.

Tv-titting og et økt filmtilbud blir trolig et enda større fokus i Xbox-menyene. Det har vært snakket om at denne nye konsollen skal ha ambisjoner om å smelte sammen med dekoderen din. Men Microsoft kan i tillegg ha planer om å lage eget tv-innhold

Motormoro og FPS-tungvektere?

Av spill vi kan forvente oss på menyen den 21. mai, er «Call of Duty: Ghosts» allerede bekreftet. Spillet - som får en helt ny motor og teknologi - får debuten under denne Xbox-briefen.

Også Respawn, utbryterne fra Infinity Ward, kan komme til å dukke opp på Microsoft-scenen for å vise hva de har puslet med siden de brøt med Activision etter «Call of Duty: Modern Warfare 2».

Xbox-eksklusivitetene som kan komme til å spille en rolle under pressekonferansene, inkluderer muligens «Forza Motorsport 5», et nytt «Project Gotham Racing» - kanskje også Cryteks «Ryse», spillet som først ble vist på E3-messa i 2011.

«Ryse» ble beskrevet av The Verges kilder som et Kinect-sentrert forsøk på å stable på beina et nytt «Gears of War»-lignende flaggskip for Xbox.

Du kan se liveoverføringen fra Redmond, Washington klokken 19 norsk tid, enten fra Xbox 360-en din eller på nettet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3