Nå skal Microsoft endelig svare PlayStation 4

Bekrefter Xbox-avsløring.

24. april 2013 20:52

(PressFire.no): Vi har ventet lenge. Endelig har Microsoft bekreftet at de skal vise fram den nye Xbox-en. Det skjer på hjemmebane, i underholdningskjempens hovedkvarter ved Redmond, Washington neste måned.

21. mai, den samme datoen mange rykter har pekt mot den siste tiden, byr på svarene. Da får vi vite mer om Microsofts neste sprell.

Klokkeslettet å merke seg om du vil se Xbox-fremtiden, er 19:00 norsk tid. 

- Ny generasjon spill, tv og underholdning

- Tirsdag 21. mai vil markere en ny generasjon for spill, tv og underholdning, står det innledningsvis i blogginnlegget til Larry «Major Nelson» Hryb i kveld.

- Denne dagen vil vi holde et pressearrangement fra Xbox-hovedsetet vårt. Vi har samtidig lyst til å invitere deg til å bli med på vår videostrøm verden over, som også kommer til å gå live via Xbox.com og Xbox LIVE, samt sendinger på Spike TV for dem i USA eller Canada, heter det videre.

Det betyr at du enten kan se pressekonferansen via nettleseren din eller bare koble opp Xbox 360 og følge med via et program som helt sikkert blir godt synlig i hovedmenyen.

- En smak på fremtiden

- Denne dagen kommer vi til å dele vår visjon for Xbox, og gi deg en smak på fremtiden. 19 dager senere, på E3-spillmessen, vil vi fortsette med å vise deg hele rekken av våre storspill.

- Vi gleder oss til å kunne avsløre hva vi har jobbet med. En ny generasjon avslørt, skriver Microsoft.

Det siste året har ryktene om en ny Xbox økt i intensitet. Det startet med en omfattende, 56 sider lang lekkasje som kan stamme fra Microsoft selv i fjor sommer. Advokatene til selskapet var i alle fall kjapt ute for å sikre seg at nettsider ikke videreformidlet en konseptuell presentasjon merket for internt bruk. 

I august i fjor havnet en freidig annonse på eBay, der et dev kit - utviklerkonsollen av en uferdig Xbox - ble lagt ut for salg, og det høyeste budet havnet på 120 000 kroner.

Det vi foreløpig har hørt, som mer eller mindre virker troverdig, er at innmaten i konsollen kommer til å ligne på det Sony avslørte gjennom sin PlayStation 4.

Eneste forskjellen er, ifølge ryktene til nå, at PS4 kanskje har nyere og litt kjappere minne. Men vi må vente til Microsoft griper mikrofonen i neste måned med å få bekreftet den slags.

Alltid online, Microsoft?

For mange er det kanskje viktigere å få svar på hvorvidt kravet om å alltid måtte ha nettilgang stemmer. Tidligere denne måneden begynte Microsoft-ansatte Adam Orth en opphetet diskusjon med kollega Manveer Heir i BioWare, som førte til at Orth visstnok har sluttet i Microsoft i etterkant.

Han forsvarte iherdig «alltid påkoblet»-trenden i Twitter-diskusjonen.

Kinect 2 virker som et naturlig tilbehør til den neste Xbox-en, så ikke bli overrasket om dette blir et tema under presentasjonen 21. mai.

Denne kamerasensoren med mikrofoner inkludert, skal ifølge ryktene være mye mer nøyaktig enn forgjengeren. Den skal også kunne kobles sammen med flere tjenester enn bare de som du spiller med.

I går skrev vi om en ny pizza-app som har blitt rullet ut til Xbox i USA, og er tilplasset Kinect, men Microsoft har trolig større ambisjoner for kameraet enn å bare la deg designe drømmepizzaen foran tv-skjermen.

The Verge brettet ut om ønskene Microsoft har om å gjøre Xbox til selve senteret i stua di, og beskrev planer som overgår de du finner hos Google tv. Først kobles dekoderen inn i konsollen, deretter får du visstnok et sammensmeltet tv-tilbud.

«»?

Spill eller tv-serier til Xbox 720

Når det gjelder spillene vi kan forvente til den neste Xbox-en, er det flere spørsmåls- enn utropstegn akkurat nå. Stadig flere rykter om en omstart for «Project Gotham Racing»-serien har i hvert fall rullert, racingspillet som også var representert på startstreken da Xbox 360 ble lansert.

I motsetning til ukene før PlayStation 4-avsløringen i New York City i februar, har det - kanskje symptomatisk nok - florert flere rykter om mediatilbud og en frisk omstart av en viss tv-serie, enn spillsladder.

Som at Microsoft muligens er i samtaler med NBC om å satse på «Heroes» igjen, serien som fikk fire sesonger før det var over.

Det startet bra, med tilsynelatende vanlige folk som hadde superkrefter, men serien endte opp med uforløst potensial.

I fjor hentet Microsoft Nancy Tellem fra CBS. Dét er mer håndfast enn bare et rykte.

Hun var tidligere en av sjefene som gav grønt lys til serier som «CSI», «Alle elsker Raymond» og «Kongen av Queens». Men Tellem var også sentral bak serier som «Friends» og «E.R.».

Read Write Web skrev i fjor høst at Tellems nye jobb hos Microsoft er øremerket «interaktivt innhold til Xbox og andre plattformer».

Crytek, selskapet bak spillmotoren CryEngine og «Crysis»-spilltrilogien, skal ha ombestemt seg i samtaler med Microsoft, og i stedet gjort «Ryse» - som først ble annonsert på E3-messa i 2011 - til et Xbox 720-lanseringsspill.

Ifølge The Verge kan «Ryse» bli Microsofts nye «Gears of War», og skal skreddersys til Kinect.

Dette spillet skal ha blitt omarbeidet og satset hardere på i tiden etter den første annonseringen, og kommer trolig til å se annerledes ut om det dukker opp på E3 denne sommeren. 

Det verserer også rykter om at Turn 10-gutta kommer til å fyre opp et nytt «Forza Motorsport»-bilspill som skal komme ut sammen med den nye Microsoft-konsollen.

- En heit, fengslende sak

Sjefen for GameStop-kjeden, J. Paul Raines, sa til Gamesindustry.biz tidligere denne måneden at han gleder seg til Microsoft tar bladet fra munnen og begynner å snakke om Xbox-en.

Raines har tydelig sett eller hørt noe vi ikke har gjort.

Han beskrev den nye konsollen som en «veldig heit, fengslende sak».

J. Paul Raines snakket videre om at han ikke tror digitalt innhold kommer til å erstatte butikkhandelen.

- Et fem år langt forhold

Det mest offisielle vi har hørt fra Microsoft-ledelsen til nå, før de skal holde sin Xbox-pressebrief ved Redmond 21. mai, kom gjennom Phil Harrison tidligere i år. Han møtte utvalgte journalister for å diskutere fremtiden – og sa blant annet:

- I større grad enn før vil spillene være basert i «nettskyen». I stedet for å være basert rundt en komponent, vil de være sentrert i skyen.

- Denne visjonen inspirerte meg til å begynne i Microsoft, sa Harrison ifølge CVG litt tidligere i år. 

Harrison jobbet før for Sony. Han begynte i Microsoft etter at Peter Molyneux stemplet ut og samtidig sa fra seg jobben som ansvarlig for selskapets spillsatsning i Europa.

Phil Harrison spådde i løpet av noen intervjuer at forholdet mellom Microsoft og spillere vil vare lengre enn før, og at det kanskje starter ved at du står ved en butikkdisk – med et spill du har kjøpt.

- Jeg vil oppfordre deg til å tenke at disken markerer startpunktet på det som kan bli et fem år langt forhold.

- Et forhold på fem år med oss som spillskapere til fellesskapet der vi kan være i stand til å respondere til deres behov og ønsker som kan hjelpe oss til å raffinere, bygge og utvide produktet over flere måneder, og forhåpentligvis, hvis vi får til en stor suksess, også over flere år, sa Harrison ifølge Eurogamer.

I forbindelse med CES-elektronikkmessen i Las Vegas i januar, viste Microsoft en konseptuell filmsnutt med noen spenstige idéer de kaller Illumiroom. Det er uvisst om denne måten å projisere bilder på stueveggen din er tiltenkt en ny Xbox, eller bare er på skissestadiet:.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3