Forsvarer krav om nettilkobling for å kunne spille

- Lev med det, sier Microsoft-sjef.

5. april 2013 08:35

(PressFire.no): Det har vært spekulert i at den neste Xbox-en krever internettilkobling for å fungere.

For det første kan dette, hvis opplysningene viser seg å stemme, kunne sette en effektiv stopper for bruktspillmarkedet.

Et annet problem er sårbare bredbåndslinjer og spørsmålet om denne infrastrukturen i det hele tatt er god nok til å takle et slikt krav.

Microsoft har foreløpig ikke bekreftet opplysningene rundt Xbox 360-oppfølgeren. En av toppsjefene har imidlertid nylig holdt et flammende innlegg på Twitter der han støtter «alltid påkoblet»-trenden.

- Slik er verden vi lever i

- Unnskyld meg, jeg skjønner ikke alt dramaet rundt det å ha en konsoll som alltid er online, skriver Adam Orth.

- Hver eneste innretning i dag er alltid påkoblet. Slik er verden vi lever i, mener Orth, som er en av lederne i Microsoft Studios-avdelingen.

Han slenger på hashtag-en dealwithit i meldingen, for å gjøre poenget sitt enda tydeligere.

Det tok ikke lang tid før han fikk synspunkter fra motstandere av kravet om å ha et spill, eller i dette tilfellet: en konsoll, koblet til nettet. I dragsuget av en problematisk lansering av «SimCity», der serverne til Maxis og EA knelte etter lanseringen, er det en god del skepsis når kunder blir forespeilet et krav om å ha en pc (eller potensielt en konsoll) koblet på nett for å kunne spille.

Også «Diablo III», som ble lansert i fjor, har et slikt krav om internettilkobling. Dette spillet hadde i likhet med «SimCity» sine problemer å stri med i ukene etter slippet.

- Lærte dere ingenting av «Diablo III» eller «SimCity»? Dere vet at noens internettlinjer frakobles, ikke sant?

Dette er et innspill som Microsoft-toppen fikk servert på Twitter. Svaret til Orth er av det korte og konsise slaget:

- Strømbrudd skjer også, skriver Adam Orth.

Låste Twitter-kontoen

Siden disse meldingene ble lagt ut på Microsoft-toppens private Twitter-konto, har han nå låst tilgangen til profilen.

Men en Reddit-bruker fikk foreviget en del av meningsutvekslingen.

- Du har bodd i Los Angeles, San Francisco, Seattle … alle er byer med bra nettilbud. Prøv å bo i Janesville, Wisconsin eller Blacksburg, Virginia, parerer Orths` Twitter-debattant, og gjør et poeng ut av at hastighet og stabilitet ikke er like bra over hele USA.

Hvorfor i all verden skulle jeg ønske å bo på et slikt sted? parerer Microsofts Adam Orth.

Hvorvidt synspunktene hans er et tegn på at «Xbox 720» får et krav om alltid å være påkoblet nett, eller kun representerer hans personlige syn på spillbransjen, må vi vente litt med å få svaret på.

Microsoft har foreløpig ikke signalisert når de har tenkt å vise kortene sine og svare Sony, som allerede har avslørt sin PlayStation 4.

Ryktemakere har hørt snakk om en Xbox-tilstelning den 26. april. Andre tror det kan drøye helt til E3-spillmessen i Los Angeles i juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3