Det første bildet fra Kinect 2 på avveie?

- Så presis at Xbox-sensoren kan lese på leppene dine.

10. august 2012 13:19

(PressFire.no): I forrige måned la en freidig spillutvikler ut bilder av det som kan være den neste Xbox-konsollen fra Microsoft.

Det vil si; det dreier seg om en såkalt devkit – et pc-kabinett som inneholder komponentene til det som til slutt vil ende oss som «Xbox 720».

Microsoft har foreløpig ikke sagt noe om når denne nye konsollen kommer på markedet, men flere tror det skjer før jul neste år. Lekkasjer og innsideinformasjon har allerede lekket ut i stor stil.

- Durango-bildene er ekte

I tillegg til å legge ut disse bildene, la også vedkommende denne superhemmelige maskinen for salg!

For 10 000 dollar, eller 60 000 kroner, var det mulig å få denne topphemmelige Xbox-maskinen til odel og eie.

Senere påsto DaE, som han eller hun kaller seg, at forsøket på å selge utviklervektøyet kun var ment som en (syk?) spøk.

Pålitelige Digital Foundry tok en runde med noen av sine velinformerte utviklerkontakter, og fikk langt på vei bekreftet at dette faktisk er foto av «Durango» (kodenavnet på den neste Xbox-konsollen).

Lansering neste høst?

Nå følger samme person opp ved å avsløre topphemmelige Kinect 2-detaljer. Denne sensoren ble lansert til Xbox 360 og lar deg spille uten å bruke en tradisjonell håndkontroller.

Kinect lar deg også kommunisere med andre, med konsollen eller spill, ved hjelp av stemmekommandoer.

Det har vært snakk om en ny Kinect en stund allerede. En kilde Eurogamer snakket med i fjor høst påstår at Kinect 2 blir så nøyaktig «at den kan lese på leppene dine» og avgjøre om personen som står foran kameraet er sur eller glad.

Ifølge en presentasjon som angivelig stammer fra Microsoft selv, planlegges Kinect 2 å lanseres sammen med «Xbox 720» neste høst.

Mer sofistikert

Bildet som skal være hentet fra Kinect 2 havnet på twitter-kontoen til DaE, samme person som altså lekket bilder av et Xbox-devkit.

På fotoet illustreres det som skal bli en av forbedringene til sensoren: den skal visstnok kunne skille tydelig og klart mellom to personer foran tv-skjermen, og sortere bevegelsene til disse på mer sofistikert vis enn det som er tilfelle med dagens Kinect.

Gamesindustry påpeker at «bildebeviset» fra DaE også viser at den ene hånden, med fingre, fortsatt blir sporet av Kinect – selv om armen befinner seg foran kroppen.

NB! Ikke uventet har Microsoft foreløpig ikke kommentert dette bildet som angivelig er fra Kinect 2.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3