«Durango» kan bli din for 60 000 kroner

- Bildene er ekte, hevder flere utviklere.

30. juli 2012 10:27

(PressFire.no): Utviklere har allerede begynt å lage spill for neste konsollgenerasjon, mens Sony og Microsoft gjør sitt beste med å holde på pokeransiktene sine.

Det ble ingen slike avsløringer på årets store E3-spillmesse i Los Angeles, men neste år kan PlayStation 4 og/eller «Xbox 720» bli avduket.

Såkalte devkits, som inneholder spesifikasjonene til Xbox 360-oppfølgeren, skal allerede være sendt ut. Et devkit kan bestå av en pc proppet med teknologien som til slutt vil ende opp i en konsoll, og er ment å gi utviklere et forsprang før den havner i masseproduksjon med ferdig design og endelige spesifikasjoner.

En av disse spillskaperne som angivelig sitter med en «devkit» av den neste Xbox-konsollen var såpass freidig at han nylig la ut flere bilder.

Ikke nok med det: vedkommende tilbyr også å selge den topphemmelige maskinen for 10 000 dollar - eller drøye 60 000 kroner.

De første bildene av Durango?

Vanligvis er slikt forbundet med høyst upålitelig sladder som du finner daglig på de fleste nettfora for spill og teknologi.

Men respekterte Digital Foundry undersøkte saken nærmere, og mener bestemt at dette ikke er oppspinn.

Bildene av Microsoft-konsollen, som går under kodenavnet Durango, dukket først opp på et lite forum kalt Assembler.

Her ser vi en skjerm med Matrix-aktige «kråketær», samt brukergrensesnittet til oppstartsmenyen der Durango-navnet dukker opp på skjermen.

- Bildene er ekte

Digital Foundry har både snakket med personen som tok disse bildene og flere utviklere som også skal ha fått tak i utviklerverktøyet for noen måneder siden.

Alle sier det samme: bildene er ekte. Dette er Durango slik konsollen fremstår nå mens utviklere forbereder spill til Xbox 360-oppfølgeren.

Spesifikasjonene skjuler seg bak et svart pc-kabinett. Delene som skjuler seg på innsiden minner om det du finner i en moderne spill-pc, sier en av kildene til Digital Foundry.

Det endelige designet på konsollen – sammen med små endringer av maskinkraft og ytelse – kommer ikke Microsoft til å vise offentlig på en stund.

Spor av Kinect-verktøy

På det ene bildet ser vi menytekstene «D3D11Game1» og «NuiView».

Sistnevnte er et verktøy som brukes på Xbox 360 til å rendre (eksportere) kameravinkler og data fra Kinect, skriver Digital Foundry.

Vi ser ikke spor av Kinect på disse bildene, men det har versert rykter om at Microsoft planlegger å gi ut en ny og kraftig forbedret sensor i forhold til dagens Kinect til sin neste konsoll.

«Kinect 2» skal ifølge en kilde Eurogamer snakket med i november i fjor bli så nøyaktig at den kan lese på leppene dine, og avgjøre om du som står foran kameraet er sur eller blid.

Personen ansvarlig for Durango-bildene hevder at devkit-utgaven som Microsoft sendte ham i februar inneholder en Intel-prosessor og grafikkort fra NVIDIA. Videre skal det være 8GB med RAM inne i det sorte pc-kabinettet vi ser på bildene. IGN har imidlertid snakket med kilder som påstår at den har 12GB med RAM under panseret, men dette kan variere ettersom Microsoft angivelig skal ha revidert maskinvaren og sendt ut flere versjoner allerede.

Lanseres neste høst?

Microsoft har foreløpig avfeid alt snakk om en Xbox 360-oppfølger. Men i juni fikk den amerikanske gigantens advokater det travelt etter at en 56 sider lang presentasjon lekket på nettet.

Advokatfirmaet Covington & Birling LLP startet en frisk offensiv mot flere nettsider som hadde pdf-dokumentet liggende på sine servere, og fikk også sensurert lagringstjenesten Dropbox for å begrense skaden.

I dette dokumentet brettes strategien frem mot 2015 ut, blant annet beskrives det hvordan «Xbox 720» skal bli «seks ganger kraftigere enn Xbox 360» - og at det satses friskt på skyspilling.

I denne presentasjonen står det at Microsofts neste konsoll lanseres høsten 2013, sammen med Kinect 2.

I mai fikk IGN snusen i at Microsoft har sysselsatt arbeiderne ved Flextronics-fabrikken i Austin, Texas. Der hamres det nå ut Xbox 720-konsoller - sannsynligvis slike utviklingsbokser (devkits), skrev nettsiden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3