Xbox-premiere med «Project Gotham Racing 5»?

Frister med motornytt i mai.

6. mai 2013 11:59

(PressFire.no): Lucid Games er et relativt nytt spillstudio basert i England som trolig kommer til å havne på kartet for fullt om et par uker.

De er nemlig koblet til et nytt, uannonsert bilspill – og har selv fristet litt med et bilde og teksten «veien åpner høsten 2013», uten å si hva slags motormoro de er sysselsatt med.

Nå har de lagt ut en oppdatering på sin Facebook-side der de sier at «midten av mai vil bli interessant for studioet», og «vi har noen spennende nyheter på gang».

Lucid Games består av folk som tidligere jobbet i Bizarre Creations, de originale «Project Gotham»-skaperne.

Bizarre brøt med Microsoft etter lanseringen av «PGR 4» i 2007. I åra som fulgte søkte de lykken under vingene til Activision.

Hos denne utgiveren lagde de «Blur» og «Bond»-spillet «Blood Stone». Ingen av disse ble salgssuksesser, så Activision klippet navlestrengen kort tid etter.

Microsoft har hele veien beholdt rettighetene til «PGR»-navnet, og fornyet denne lisensen i januar i år.

Arthur Gries, som nå jobber for Polygon, bekreftet linken mellom Lucid Games og et nytt «Project Gotham Racing» tidligere i år da den første dosen sladder dukket opp. Gries har tidligere jobbbet for Team Xbox.

Xbox-fremtiden blir presentert 21. mai. Da holder Microsoft en pressekonferanse der de skal snakke om Xbox 360-etterfølgeren. Det er bekreftet at det neste «Call of Duty» kommer til å dukke opp i løpet av denne briefingen.

Dessuten har Respawn Entertainments EA-utgitte onlineskytespill vært koblet til Xbox-pressekonferansen. Dette spillet ender opp som Xbox-eksklusivt, hevder Kotaku.

Respawn er studioet bestående av Infinity Ward-folk, som tidligere har lagd noen av de bestselgende «Call of Duty»-titlene.

NB! Pressekonferansen til Microsoft starter klokka 19:00 norsk tid, den 21. mai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3