Comeback for «Project Gotham Racing»?

Slippes til den nye Xbox-en, hevder spillside.

6. februar 2013 11:14

(PressFire.no): Fremtiden så lys ut for britiske Bizarre Creations rundt lanseringen av Xbox 360.

«Project Gotham Racing 3» var en av de store slipptitlene til Microsoft-konsollen i 2005, og ga en hel del racingspillinteresserte følelsen av neste-generasjon gjennom sin imponerende grafikk. Bizarre Creations fikk lage ett til i denne serien, «Project Gotham Racing 4», før de brøt med Microsoft og i stedet innledet et Activision-samarbeid.

«Blur»- og James Bond-spillet «Blood Stone» ble ingen suksesser.

Activision kuttet navlestrengen til Bizarre like etter.

Fra asken av Bizarre

Etter «PGR4» har det versert mange rykter om at Microsoft har videre planer for denne serien.

Selskapet sitter fortsatt med rettighetene.

De siste åra har tidligere ansatte ved Bizarre etablert flere nye spillstudioer i England. En del av utviklerne var involvert i fjorårets «Forza Horizon», et samarbeid mellom Playground Games og Microsofts Turn 10.

Lucid Games, som også oppsto fra asken av Bizarre, har nylig fristet med at de jobber med et racing-spill. «Blur 2», spekulerte Now Gamer i for tre uker siden.

Men kanskje Lucid i realiteten jobber med «Project Gotham Racing 5», til den nye Xbox-konsollen? 

- Veien åpner i 2013

Spillsiden STFUandPlay hevder de har fått nyss i planene om nye racing-spill, både til Sony og Microsoft sine nye konsoller.

Informasjonen vedrørende et nytt «Project Gotham Racing» bekreftes av en av Polygons journalister, Arthur Gies (tidligere IGN, Team Xbox), noe som gir det hele litt mer troverdighet og tyngde.

STFUandPlay skriver at Lucid Games, bestående av tidligere Bizarre- og Criterion-ansatte, nå jobber med «PGR 5» til den nye Xbox-en.

Spillet skal ifølge denne nettsiden være klart til «Xbox 720»-lanseringen.

I forrige måned sendte ansatte ved Lucid Games en melding via Twitter, sammen med et mystisk bilde fra sitt nye. Her var budskapet at «veien åpner i 2013». Denne meldingen havnet senere også på deres hjemmeside.

Fra offisielt hold har ikke Microsoft kommentert eventuelle planer for «Project Gotham Racing».

NB! Hovedbildet, og traileren under, er fra «Project Gotham Racing 4» (2007):

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3