Blåser nytt liv i «PGR 5»-rykter

En Microsoft-sjef har vært ute og rånet med sin Tesla Roadster. Grunnen? Spillutviklere trengte autentiske motorlyder til «Forza 3» og et nytt Project Gotham Racing-spill.

23. november 2009 10:01

Det fjerde, og foreløpig siste Project Gotham Racing-spillet kom ut i oktober 2007. Like etter brøt utviklerne i Bizarre Creations samarbeidet med Microsoft og fant seg en ny utgiver hos Activision.

Bizarre er for tiden aktuelle med sitt forestående bilspill «Blur», ventet tidlig neste år. De er også i gang med et nytt James Bond-spill - også det en tittel Activision skal gi ut.

Les også: «Blur» er utsatt til 2010.
Les også: - Need for Speed møter Facebook.
Les også: Her er Activisions nye spill-Bond.

Etter bruddet mellom Microsoft og PGR-studioet, som var temmelig opprivende skal vi tolke intervjuet som Bizarre gjorde med Edge tidligere i år, har det vært stille rundt dette racing-merkenavnet.

Microsoft eier fortsatt rettighetene og er i sin fulle rett til å finne nye utviklere til en «Project Gotham Racing 4»-oppfølger. Det virker nå som det er nettopp noe slikt de planlegger.

OVERTAR FORZA-STUDIOET?

Et «PGR 5» kan være under oppseiling skal vi tro en av Microsofts visepresidenter, Tom Burt.

Her er hans biografi på Microsofts offisielle nettsider.

Burt, som er en ivrig bilentusiast, har blogget på Tesla Motors brukerområde om opplevelsen:

- Et lag av lydteknikere fra Microsoft Game Studios (noen jobber med Forza, andre med Project Gotham Racing) spurte om jeg var villig til å ta med min Roadster til en bane slik at de kunne ta opp et utvalg av lyder.

Som Kotaku påpeker var Tesla Roadster med i det seneste PGR-spillet som kom ut for drøye to år siden, men hvorfor ville lydteknikere ta opp lyder på nytt om man ikke jobbet med et «PGR 5»?

Det har versert rykter om at et nytt PGR-spill kan være under utvikling allerede, og Turn 10 – som står bak Microsofts simulatoralibi Forza Motorsport – er favoritt til å ta over etter Bizarre.

Les også: Vår anmeldelse av «Forza Motorsport 3».
Les også: Vi møtte Forza-sjefen.

Microsofts Shane Kim, sjef for selskapets spillavdeling, gikk langt med å antyde nettopp det i et intervju med Kikizo i fjor vår.

- Vi har et fantastisk racingstudio internt i Turn 10, skaperne av Forza Motorsport. (...) Man kan se for seg en fremtid hvor de vil lage en ny versjon av Project Gotham Racing, sa Shane Kim.

Se trailer fra «Project Gotham Racing 4» (2007):  

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3