Tre XBLA-klassikere i én pakke

Digitale Xbox 360-spillgodbiter i boks.

29. mars 2011 11:20

Microsoft har bestemt seg for å slippe et trekløver med noen av de største godbitene fra Xbox LIVE Marketplace-tjenesten. Spillsamlingen – kalt «Triple Pack» for enkelhets skyld – består av fjorårets «Limbo», «Trials HD» og «’Splosion Man». De to sistnevnte ble lansert i 2009 som del av den årlige Summer of Arcade-kampanjen på Xbox 360.

Les våre anmeldelser av disse spillene:


«Limbo».
«Trials HD».
«’Splosion Man».

Først ble det annonsert at «Triple Pack» blir lansert i USA den 19. april, men nå har det blitt kjent at Europa også får denne utgivelsen (13. mai). Den versjonen som slippes i vår del av verden inkluderer dessuten et 48-timers prøvemedlemskap til LIVE-tjenesten og 160 Microsoft-poeng.

Prisen er så langt ikke gjort kjent, men i USA skal «Triple Pack» koste $29.99 – noe som kan indikere at dette neppe havner på samme nivå som fullpristitler.

«Limbo» er utviklet av danske Playdead Studios og ble hyllet som et av 2010s beste, også her i redaksjonen. Du trer inn i rollen som en gutt forlatt i mørket i en mystisk, skummel skog.

Du starter eventyret med langt flere spørsmål enn svar – og finner fort både feller, ekle skapninger og nye mengder av mystikk. Den nifse atmosfæren og suget på å finne ut hva pokker som skjer i denne verdenen, gjør at du definitivt har lyst til å oppleve neste brett. Og neste. Dette er definitivt ikke et plattformspill i ordets rette forstand, det er mer lagt vekt på puzzles og gåter, men du må kombinere disse med noen godt timede byks og god reaksjonsevne.

«Trials HD» er motorsykkelbalansekunst, lagd av finske RedLynx. Kanskje du har vært borti «Trials 2: Second Edition» som kom til PC i 2008? Vel, dette er mye av det samme.

Du styrer en trialsykkel over krevende hinder, må bruke balanse og akkurat passe fart for å forsere disse – og det beste/verste av alt; på slutten ser du at en XBLA-venn av deg klarte å kjøre løypa to hundredeler raskere enn deg. Da er det vanskelig å unngå å trykke «prøv igjen»-knappen. Spillet har fått et par voksne utvidelser som utvider med en drøss baner, i tilfelle du skulle oppleve å bli hekta.

«’Splosion Man» er herlig plattformmoro, skapt av Twisted Pixel – folka som også har gitt ut «The Maw» og «Comic Jumper». Men «’Splosion Man» er deres karrierebeste så langt, syns i hvert fall vi i PressFire. Og i løpet av året kommer en oppfølger, kalt «Ms. ’Splosion Man».

Den snodige hovedpersonen eksploderer seg vei gjennom et laboratorium der han tydeligvis har vært utsatt for noen bisarre eksperiment, kan man anta. Uansett hvilken av frontknappene du trykker så detonerer ’Splosion Man. Dette er en spillmekanikk du også benytter deg av for å traversere rundt i denne forskningsanstalten – eller bruker for å oppnå ødeleggelse. Dessuten, i ekte Twisted Pixel-ånd, er det masse herlig humor i dette spillet.

«Triple Pack», bestående av «Limbo», «Trials HD» og «’Splosion Man» lanseres 13. mai.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3