The Maw

En søtnos av et spill.

Er du på jakt etter en liten spillkosestund så appellerer nok Twisted Pixels «The Maw» til deg. Selv om spillet er litt i korteste laget er det søtt og sjarmerende så det holder.

Du er et romvesen ved navn Fank som krasjer på en ukjent planet. Den eneste som overlever foruten deg selv er en «blobb» ved navn Maw, en skapning som er låst inne i et bur merket «THE DEADLIEST ORGANISM IN THE UNIVERSE».

I redsel for å gå alene har du tatt med deg denne blobben, og legger ut på vandring på ukjent jord sammen.


SULTEN FØLGESVENN

The Maw er en tredjepersonsplattformspill hvor du styrer Frank, og Frank styrer igjen Maw ved hjelp av en plasmalenke.

Designet på Frank minner litt om filmen «A Bug's Life», og omgivelsene er fylt av koselige ting som små rosa og pusete skapninger kalt «Yums».

Maw, din nye lilla bestevenn, er utstyrt med søtt monsterutseende men har personligheten til en trofast hund. En trofast og glupsk hund.

Du guider Maw sammen med deg i forskjellige deler av verden hvor du mater han med «Yums» og andre spiselige ting så han vokser seg større og kan hjelpe deg med hindringene underveis.


KORT MEN GODT

Hvis du stopper litt opp og lurer på hva du skal gjøre, får du raskt tips og hjelp. Vanskelighetsgraden i spillet er dermed overkommelig for de aller fleste. Gameplayet er forholdsvis lineært og man plukker det opp ganske lett. Spillet har aldersgrense 10+ og er nok ment for de litt mindre, men det betyr ikke at det ikke er underholdene for de litt eldre også.

Enkelte ganger virker spillet frustrerende og man kan bli en smule irritert over at Maw ikke gjør akkurat som man vil, men dette veies opp i søthet og de forskjellige morsomme episodene som utspiller seg i hvert brett.

«The Maw» er et solid gjennomført spill med fint design og kul musikk. Spillet er ganske kort (2 timer cirka) og siden det er såpass enkelt kan det virke litt lettglemmelig.

Men med de søte karakterene, morsomme puslespill og eksta achievements, er det alt i alt bra spillvaluta for 80 kroner.

«The Maw» kan kjøpes på Xbox Live Arcade for 800 Microsoftpoeng.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3