Nytt Infinity Ward-spill på vei

Activision-sjef Bobby Kotick innrømmer at det var vanskelig å sparke sjefene i studioet som har lagd et av historiens mest innbringende spill.

7. mai 2010 01:13

Activision-sjef Bobby Kotick har for første gang vært nødt til å kommentere den siste tids hendelser med forestående rettssaker, kraftig turbulens internt og ansatte i studioet ansvarlige for Modern Warfare-spillene som har sluttet i tur og orden.

For Activision ble nylig nødt til å legge frem planer for neste finansår samtidig som dette også ble en naturlig arena for å kommentere begivenhetene fra de siste ukene. Ikke minst var flere av de fremmøtte interessert i å høre hvorfor Kotick valgte å avskjedige Vince Zampella og Jason West – de to tidligere sjefene for Infinity Ward.

- Avgjørelsen om å fjerne Infinity Ward-toppene var ikke enkel å ta, og var ikke gjort for å frata dem bonuser, understreket Bobby Kotick da han skulle redegjøre for tingenes tilstand.

Dette er en konflikt som har resultert i flere søksmål etter at Infinity Ward-sjefene overraskende ble bedt om å forlate jobbene sine i begynnelsen av mars.

På den ene siden hevder Activision at Zampella og West drev med dobbelspill for å sikre seg en avtale mens de var kontraktfestet til Koticks selskap. Det andre standpunktet er at Activision bevisst har prøvd å unnlate å utbetale store summer i bonuser etter gigantsalget av fjorårets «Modern Warfare 2».

Den tredje versjonen, er at West og Zampella hevder de hadde sitt på det tørre i forhold til kontakt med andre utgivere før kontrakten med Activision gikk ut. Og at de ikke har oppført seg illojalt.

- JEG BETRAKTER DEM SOM MINE VENNER

Den siste tiden har det blitt kjent at ansatte ved Infinity Ward har gått sammen og formet et gruppesøksmål der nettopp bonusordningen er sentralt.

- Med én gang du skjønte hva som hadde foregått, ble det klart at det ikke fantes en gråsone, sa Kotick ifølge Eurogamer.

- Det var ingen måte vi kunne beholde dem på, uansett hvor talentfulle de måtte være, fortsatte han.

Kotick prøvde så å understreke hvor vanskelig beslutningen om å sparke de to Infinity Ward-toppene var ved å beskrive dem som sine nære venner.

- Personlig betrakter jeg dem begge som venner, og deres handlinger var å håne dette vennskapet, fortsetter han.

I kjølvannet av disse oppsigelsene, har det oppstått mer støy innad i Infinity Ward-studioet som Activision til nå har kontrollert. Det har blant annet resultert i at 35 ansatte har sluttet i jobbene sine til nå. Flere av disse har begynt i det nye studioet som Zampella og West annonserte for et par uker siden; Respawn Entertainment.

Les også: Vår anmeldelse av «Call of Duty: World at War»

.
Les også: Vår anmeldelse av
«Call of Duty: Modern Warfare 2»

.

Dette spillstudioet skal selv sitte med rettighetene til sine fremtidige spill, og EA – Activisions argeste konkurrent – skal gi ut disse spillene. Activisions Thomas Tippl røpet at Infinty Ward er i gang med et nytt Call of Duty-spill, en tittel vi ifølge Eurogamer vil få mer informasjon om i løpet av året.

For bare noen dager siden ble det kjent at det neste Call of Duty – Black Ops – kommer ut i november, og den første traileren er allerede sluppet. Dette er et spill som blir lagd av Treyarch, studioet som blant annet stod bak «Call of Duty: World at War» som kom ut mellom de to Modern Warfare-spillene som Infinty Ward lagde.

Les også: Nytt Call of Duty klart til novemberlansering.

Når det gjelder de folkene som har sluttet, sier Bobby Kotick at han åpenbart er skuffet over at de har valgt å gå. Samtidig er han såpass fremsynt at han medgir at flere nok vil slutte i tiden som kommer.

Likevel understreker han at studioet vil ha styrke og kvalitet – og sier at Activision pumper midler og talent inn i dette studioet for å styrke utviklerne ytterligere, skriver Eurogamer.


Se fersk trailer fra høstens «Call of Duty: Black Ops», annonsert i forrige uke:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3