Her er beviset på at «Fallout 4» er godt på vei

Ifølge anerkjent spillside.

12. desember 2013 10:40

(PressFire.no): En hel verden av rollespillere har sittet i helspenn etter at det nylig kom fram at Survivor 2299, den kryptiske siden som hintet til avsløringen av «Fallout 4», er falsk.

En anonym spøkefugl skal ha brukt en drøy time daglig og over 1000 dollar på å mislede sultne fans med intrikate gåter, morsekode og obskure ledetråder.

Nå kan det se ut til at det etterlengtede postapokalyptiske rollespillet er avslørt likevel, gjennom et manus den populære spillbloggen Kotaku har fått tak i.

Satt til Boston

Dokumentet skal stamme fra en rekke opptaksprøver utvikler Bethesda har hatt for vordende stemmeskuespillere til storspillet.

Kotakus Jason Schreier sier at han mottok papirene for to uker siden, og i ettertid har fått bekreftet at de er ekte. Sjefen for opptaksprøvene, ifølge manuset, skal også ha hatt en lignende rolle for Bethesda-spillene «Skyrim» og «Dishonored».

Manuset er ikke spesifikt merket med «Fallout 4», men har flere åpenbare hint til serien. Kjenningsfrasen «war, war never changes» er det viktigste av dem.

Lekkasjen mener å bekrefte at spillet er satt til Boston, slik det allerede for et år siden ble antydet.

Da hevdet flere Reddit-brukere fra prestisjeuniversitetet MIT eller byen Boston at spillskaperne sonderte undervisningsstedet, referert til som The Institute i andre «Fallout»-spill.

Nok et stykke unna

Bethesda har nektet å kommentere manuset overfor Kotaku, og har tidligere uttalt at en eventuell firer er langt unna om den er på vei.

– Vi kommer ikke til å ta oss god tid og vente seks eller syv år før neste spill, men disse prosjektene er digre og folk må forstå at vi har en veldig spesifikk framgangsmåte, uttalte Bethesdas markedssjef Pete Hines i et intervju i sommer.

Rollespillråskinnene har likevel gjort noen påfallende grep det siste året. Sikret seg rettighetene til «Fallout» i både tv-serie- og massivt nettrollespill-ham, for eksempel.

Og at Bethesda pønsker på noe omfattende er ingen hemmelighet. I vår la de all videreutvikling av mastodonten «Skyrim» på is for å fokusere på deres største spill noensinne.

«Blade Runner» 2?

Om en eventuell firer er satt til New England Commonwealth, som området rundt Boston kalles i det dystre, krigsherjede universet, er det for første gang i serien.

Staten skal være kilden til de mer eller mindre livsfarlige robotene som suser rundt i «Fallout 3»  og «New Vegas». Det kan også være et essensielt poeng for en firer.

Det er fra før av kjent at The Institute har slitt med rømte syntetiske mennesker, androider om du vil, og det spekuleres blant visse fans på en «Do Androids Dream of Electric Sheep»/«Blade Runner»-aktig historie hvor man kanskje til og med spiller en androide selv.

I «Fallout 3» gjøres det klart at The Railroad, en organisasjon som jobber med å frigjøre slaver og syntetiske mennesker, strekker seg helt opp til The Commonwealth.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3