«Fallout 4»? Ikke med det aller første

- Vi spinner ikke ut nyversjoner år etter år.

21. juni 2013 14:07

(PressFire.no): - Fans har jamret om et nytt «Fallout»-spill lenge nå, konstanterer Pete Hines, PR-sjef for storutgiveren Bethesda Softworks i et intervju med Polygon.

Hans budskap: det er urealistisk med noen informasjon om et nytt spill fra Bethesda Game Studios («Fallout 3») så kort tid etter at de avsluttet arbeidet på «Skyrim».

- Vi driver ikke med årlige serier. Vi spinner ikke ut nyversjoner år etter år. Vi har aldri gjort det, og jeg ser ikke for meg at vi gjør det med det første, slår Hines fast.

Har god tid

Bethesda Game Studios har allerede begynt på sitt «største spill noensinne», men har ikke sagt noe som helst i retning av hva de pusler med.

Jungeltelegrafen har lenge hintet om et «Fallout 4» satt til den amerikanske østkystbyen Boston, men noen offisiell kunngjøring uteblir altså.

Vi vet derimot at Bethesda har sikret seg rettighetene til å lage både tv-serie og massivt nettrollespill av den postapokalyptiske storserien.

Det hyllede rollespillstudioet Bethesda Game Studios har sjelden dårlig tid, og har som regel brukt rundt tre år på hvert av storspillene sine. Pete Hines vil ikke si noe om tiden fram til neste annonsering, men har i hvert fall en grov ramme å tilby.

Venter på sjefen

Om storstudioet først skulle trenge hjelp, er assistansen neppe langt unna. «Fallout: New Vegas»-studioet Obisidan Entertainment har sagt seg veldig villige til å lage en oppfølger.

Hines forklarer Polygon at det aller meste er opp til Bethesda Game Studios' kreative sjef Todd Howard nå. Avsløringen kommer først når han føler seg klar. 

Men om man skulle være helt frynsete i jakt på et postapokalyptisk rollespill, trenger ikke alt håp å være ute. En gjeng hengivne fans har blant annet lagd en uoffisiell «Fallout: New Vegas»-forløper.

Brian Fargo, mannen som iverksatte det aller første «Fallout»-spillet, har også et «Wasteland 2» på vei. Da vi møtte ham i mars, kalte han det «Fallout 3» slik de så det for seg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3