Blodfans brukte fire år på å lage uoffisiell «Fallout»-oppfølger

Et dugnadsprosjekt av de sjeldne.

31. mai 2013 11:39

(PressFire.no): «Project Brazil» ser ut til å bli av en slik størrelse og kvalitet at «Fallout»-eierne Bethesda Softworks nok gjerne skulle utgitt det som en vaskeekte utvidelse.

Dugnadsprosjektet er tvert imot en uoffisiell kraftpakke til «Fallout: New Vegas», som har tatt entusiasten Brandon Lee og en diger gjeng hobbyutviklere fire år å ferdigstille. 

Da byr den på en verden like stor som den i «Fallout 3», ispedd minst 20 stemmegitte rollefigurer og 5000 linjer med dialog, skriver PC Gamer.

Dype rollespillelementer

Handlingen er satt rett etter «Fallout 2», til San Bernadino-dalen i California.

I Vault 18 er alt ordentlig stilig, til det viser seg at en av beboerne sympatiserer med storskurkene i The Enclave. Dermed bryter en borgerkrig ut.

Sjefsdesigneren skal være inspirert av håndverket til Black Isle, som lagde det systemtunge andrespillet, og lover en modifikasjon preget av dype rollespillelementer.

- Vi fokuserte på S.P.E.C.I.A.L.-ferdighetene med vår interne filosofi. De syv egenskapene dukker virkelig opp overalt, særlig i dialoger, lyder prosjektsiden

Det vites ikke hva lisenshaverne Bethesda Softworks synes om prosjektet. De har tidligere truet med å saksøke en norsk fan som lagde uoffisielle bakgrunnsbilder fra serien deres.

Samle en hær

De hengivne skaperne skal slippe «Project Brazil» i tre deler, hvor den første av dem utgis i dag. Den tar etter sigende en håndfull timer å fullføre, og byr på visse nyvinninger.

Ferdighetssystemet skal for eksempel være finjustert. Speech-egenskapen har blitt oppgradert til å vise hvor godt du holder faktiske taler. 

Nå skal du nemlig kunne inspirere og rekruttere følgesvenner fra podiet, og taletøyet bestemmer hvorvidt du er en kis noen har lyst til å slå følge med.

På vei gjennom det nye kartet skal du kunne jamme til to nye radiostasjoner med «50-tallslåter og garasjepunk fra 60- og 70-tallet», skriver skaperne. 

De har også fått komponistene Erich Von Hildberghausen og Christana Udracon til å smi et helt nytt lydspor på 20 låter til det grandiose prosjektet.

Firer på vei?

Rykter har lenge gått om både «Fallout 4», angivelig satt til Boston, og en tv-serie basert på rollespillyndlingen.

Noen offisiell bekreftelse av et nytt postapokalyptisk epos mangler likevel. Utvikler Bethesda Game Studios har til gjengjeld gjort det klart at de er i gang med sitt neste prosjekt.

I løpet av året får vi til gjengjeld en tolkning av «Fallout 3» slik det kunne sett ut om originalskaperne fortsatt hadde rettighetene. 

Interplay-stifteren Brian Fargo og hans inXile Entertainment lager «Wasteland 2». I et intervju med PressFire bekreftet «Fallout»-skaperen at det er hans tolkning av en treer i serien.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3