Truer norsk «Fallout»-fan med søksmål

- Det gjør meg forbanna, sier Erling Løken Andersen.

18. april 2012 18:48

(PressFire.no): Norske Erling Løken Andersen er fan av «Fallout»-serien og etter at han hadde designet egne postere inspirert av kultserien til leiligheten sin, lagde han like godt en nettside for å dele med resten av verden.

Det likte rettighetshaveren og spillgiganten Bethesda dårlig. I desember sendte advokatfirmaet DLA Piper på oppdrag fra Bethesda den tidligere daglige lederen og redaktøren for Spill.no et brev hvor de truer med søksmål om han ikke stenger nettsiden umiddelbart.

Andersen har lagt ut brevet fra advokatfirmaet i et blogginnlegg:

- Vi forventer en skriftlig bekreftelse innen fem dager etter at du har mottatt dette brevet om at du vil stoppe all bruk av «Fallout»-arbeid og merkevarer og at du overfører domenenavnet fallout-posters.com til Bethesda. Vi forventer din fulle samarbeidsvilje for en raske løsning, heter det i brevet fra advokatfirmaet.

Fjernet bildene av respekt

Løken valgte å svare advokatene med at han ikke erkjenner å ha gjort noe galt, men i respekt for merkevaren likevel vil fjerne bildene.  

Domenenavnet vil han imidlertid ikke gi fra seg med det første. Til advokatene skriver Andersen at han ikke vil gi fra seg fallout-posters.com, da han mener de ikke har krav på alle domener som bruker ordet «Fallout».

På sin egen blogg skriver Andersen at han blir forbannet over at en spillgigant bruker makt mot de små.

- Det som gjør meg forbanna er at store selskaper misbruker makten sin og leier globale advokatfirmaer for å gå etter fans med umiddelbare søksmåltrusler.

Følte ærefrykt

Andersen forteller til PressFire at han ble overrasket da kravet fra advokatfirmat kom bare tre uker etter at han lanserte nettsiden.

- Først følte jeg ærefrykt over at en så stor spillgigant tar kontakt og tenkte «shit is going down». Nå synes jeg bare det blir for dumt at de skal gå etter en fan. Det blir tullete at de skal ha domenet også, mener han.

Han påpeker overfor PressFire også at disse bildene og fan-nettstedet er et privat tiltak og ikke er koblet mot jobben i Spill.no på noen som helst måte.

Videre avslører Andersen at han ikke har hørt noe fra advokatfirmaet etter at han sendte svaret i januar. I lys av all oppmerksomhet i media forventer han nå at pr-avdelingen til Bethesda har blitt koblet til saken.

Håper de lar saken ligge

I «Fallout»-spillene tar handlingen sted i en fremtid etter en atomkrig. Det var opprinnelig en serie som ble skapt av Interplay Entertainment, men Bethesda kjøpte rettighetene til serien i 2007. I ettertid har de hatt enorm suksess med både «Fallout 3» og «Fallout: New Vegas».

Nå håper Andersen på at Bethesda innser at dette er en fan av serien og lar saken ligge. Hvis de fremdeles vil gå krigsstien, forslår Andersen i likhet med «MineCraft»-utvikleren Markus «Notch» Persson at de kan løse flokene med en kamp i «Quake 3».

Da Bethesda truet Perssons spillstudio, MoJang, med søksmål for å kalle sitt neste spill «Scrolls» utfordret han selskapet til løse konflikten i en omgang «Quake 3». De har nå inngått et forlik.

Vi har bedt Bethesda om en kommentar, men har ikke fått svar innen publiseringstidspunktet.

Foto/Illustrasjon: Erling Løken Andersen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3