«MineCraft»-utvikler vil løse rettstvist i «Quake 3»

Utfordrer Bethesda og «The Elder Scrolls».

17. august 2011 18:23

I sommer fikk den svenske «MineCraft»-utvikleren Markus «Notch» Persson og indie-utviklerne MoJang trusler om rettsak fra spillgiganten Bethesda – årsaken er deres nye spill «Scrolls», som Bethesda mener har et navn som ligner for mye på deres egen «The Elder Scrolls»-serie.

Nå skriver Persson på sin blogg at han ønsker å løse konflikten uten å gå rettens vei – gjennom en omgang i flerspillerklassikeren «Quake 3».

- Husker dere den scenen i «Game of Thrones» (tv-serien, journ. anm.) hvor Tyrion utforder til en kamp i Eyrie? Vel, la oss gjøre det i stedet!, skriver han på bloggen sin og fortsetter:

- Jeg utfordrer Bethesda til en omgang i «Quake 3». Tre av våre beste krigere mot tre av deres beste krigere. Vi velger et brett, dere velger et annet, vi spiller i tilfeldig rekkefølge. Kampene varer i 20 minutter, den som har høyest antall frags totalt vinner.

- Hvis vi vinner, dropper dere rettsaken. Hvis dere vinner, forandrer vi navnet på «Scrolls» til noe dere godtar.

Likevel påpeker han at om det er ønskelig, vil de uansett kunne ha en tekst i spillet som viser at spillet ikke har noe med spillserien til Bethesda å gjøre.

Han avslutter med å slå fast at han er seriøs, tilfelle noen var i tvil.

11. november er Bethesda aktuelle med det svært etterlengtede «Elder Scrolls V: Skyrim», som er en direkte oppfølger til kritikervinneren og suksessen «Elder Scrolls IV: Oblivion» fra 2007.

«Scrolls» er et nytt spill fra spillselskapet bak «Minecraft» og er inspirert av samlekortspill og brettspill. Spillet utvikles i hovedsak av Jacob Porser, men får også innspill fra Markus Persson. En slippdato er ikke bestemt for spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3