Er du klar for en tur ut i atomødemarka?

Postapokalyptiske «Fallout» kan bli tv-serie.

17. januar 2013 10:29

(PressFire.no): Siden den spektakulære debuten i 1997, har postapokalytiske «Fallout» sementert seg som en av de større og mer innflytelsesrike rollespillseriene.

Særlig etter 3d-tolkningen «Fallout 3», da «Skyrim»-studioet Bethesda Softworks tok over , har historien om et USA som må tekkes livet etter atomangrep nytt stor popularitet.

Nå kan historiene tas til tv-skjermen, ifølge brukeren Conor Morton på det offisielle «Fallout»-forumet. Han har snuset frem en patentsøknad fra Bethesda, som sikrer dem rettighetene til å lage en tv-serie av rollespillmerkevaren.

Atomkrig

Søknaden er meldt inn for et «underholdningstilbud i form av en pågående tv-serie satt i en apokalyptisk verden etter et atomangrep».

Spillserien tar utgangspunkt i en lengre konflikt mellom USA og Kina, som eskalerte til full atomkrig i år 2077 og gjorde store deler av verden til radioaktiv ødemark.

Amerikanerne hadde likevel bygd spesielle bomberom kalt Vaults, ment å sikre nok overlevende til å gjenbygge sivilisasjonen igjen. Noen av dem var typiske kamre, andre psykologiske og vitenskapelige eksperimenter. 

Vault 27 hadde for eksempel dobbelt så mange beboere som det egentlig var plass til, mens utstyret i Vault 53 var ekstra skrøpelig for å stresse de som holdt til der.

I serien lager man som regel sin egen figur født i et av disse hvelvene, og drar ut på tokt i en åpen men rasert verden for å løse oppdrag, og noen ganger redde verden.

Oppfølger i Boston?

Ryktene om et «Fallout 4» begynte å gå i fjor, etter at utviklerne angivelig hadde begynt å speide ut området rundt Boston i USA for bakgrunnsinformasjon til et nytt spill.

Ryktene blusset opp igjen sist uke, da en av skuespillerne fra «Fallout 3» pirret rollespillsugne fans med en beskjed.

- Til alle mine «Fallout 3»- og Three Dog-fans: dere kan få et gjensyn med The Dog. Fingrene krysset! skrev Erik Todd Dellums, som spilte radioverten Three Dog, på Twitter.

En slags oppfølger

Det neste offisielle kapittelet i serien er enda ikke annonsert, men det skal nok mye til for at Bethesda legger den lukrative serien brakk.

«Wasteland», det postapokalyptiske rollespillet som inspirerte «Fallout», får likevel en ordentlig oppfølger i høst, om alt går etter planen.

I tillegg til å samle flere av de viktigste designerne av originalen, har de også fått hjelp av Chris Avellone og Jason Anderson. De var begge svært sentrale i utviklingen av henholdsvis «Fallout 2» og eneren.

Bethesda Softworks har også sikret seg rettighetene til å lage et massivt nettrollespill i «Fallout»-serien. I fjor stiftet de faktisk et nytt studio som spesialiserer seg på akkurat den typen spill, uten at det er avklart hva de jobber på.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3