Sikrer seg rettighetene til «Fallout»-MMO

Bethesda punget ut.

11. januar 2012 09:15

(PressFire.no) Vi har tidligere skrevet om forliket i saken hvor Bethesda Softworks og Interplay var i rettslig klammeri om et massive onlinespill i «Fallout»-universet.

Konflikten stammer fra da Bethesda sikret seg rettighetene til «Fallout»-serien, men hvor Interplay skulle ha sikret seg en lisens på et massivt onlinerollespill.

Men for å innfri lisensen måtte Interplay sikre seg 30 millioner dollar i finansiering innen april 2009, noe det ikke har klart. Derfor mente Bethesda at premissene for lisensen ikke var innfridd.

Partene har nå blitt enige og Bethesda Softworks sikrer seg dermed rettighetene til et massive onlinespill i «Fallout»-universet for to millioner dollar. Partene må dekke sine egne saksomkostninger.

Ifølge Bethesda vil de bare ha saken ut av verden:

- Vi er fornøyd med å slippe distraksjon og utgiftene mens vi sikrer oss alle rettighetene til «Fallout»-navnet.  «Fallout» er et viktig merkenavn for ZeniMax og vi er nå i stand til å utvikle fremtidige «Fallout»-titler til fansen uten å måtte involvere andre eller overhengende søksmål, sier ZeniMax-sjefen Robert Altman om saken.

Interplay beholder rettighetene til å selge «Fallout», «Fallout 2» og «Fallout Tactics» inntil desember 2013. De tre klassikerne går deretter til Bethesda. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3