«Fallout»-forlik inngått

Interplay og Bethesda har kommet til enighet om massivt onlinespill.

4. januar 2012 11:15

(PressFire.no): I 2007 solgte Interplay Entertainment merkenavnet «Fallout» til Bethesda Softworks, noe som resulterte i suksessene «Fallout 3» (2008) og «Fallout New Vegas» (2010).

Avtalen gikk imidlertid ikke helt som forventet - de to selskapene befunnet seg i en rettstvist om et massivt onlinespill satt i «Fallout»-universet siden 2009. Interplay mente nemlig at de hadde lisens på å utvikle et onlinespill, mens Bethesda Softworks mener fristen hadde gått ut.

Bethesda prøvde å få stoppet utviklingen av MMO-spillet mens rettstvisten pågikk, men fikk ikke medhold av retten. Interplay har derfor jobbet med spillet i hele perioden.

Interplay har på sin side anklaget Bethesda for å hale ut saken fordi de er klar over at det relativt lille selskapet ikke har økonomiske midler til en lang rettsprosess.

Men ifølge Gamasutra.com skal de to spillselskapene nå ha blitt venner igjen og skal ha inngått et forlik. Hva de har blitt enige om skal de ikke ha avslørt enda, men Gamasutra.com skal de avduke detaljene senere i måneden.

Onlinespillet basert på «Fallout» skal gå under arbeidstittelen «Project: V13» på nettsidene til Interplay og står oppført med 2012 som utgivelsesdato. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3