«Skyrim»-studioet satser knallhardt på nettrollespill

Lager helt nytt MMO med «The Old Republic»-sjefen.

4. oktober 2012 10:21

(PressFire.no): Bethesda Softworks er først og fremst kjent for solorollespillserien «The Elder Scrolls», hvor «Skyrim» er det foreløpig siste, spektakulære kapittelet.

Det siste året har det likevel vært såre åpenbart at de vil lefle med nettspilling også. I fjor annonserte de «The Elder Scrolls Online».

Nå har storutgiveren enda et MMO-studio på vei. Battlecry Studios er basert i Austin i USA, og skal ledes av Rich Vogel, røper Gamespot. Vogel var toppsjefen for «Star Wars: The Old Republic» til han gikk av i juli

Helt nytt MMO

- Jeg har alltid beundret og respektert Bethesdas måte å lage flotte, originale spill på. Det er en overbevisning og en lidenskap jeg deler, uttaler MMO-veteranen ifølge spillnettstedet.

Det rykende ferske spillensemblet rekrutterer aggressivt til omtrent alle stillinger som kreves for å lage et omfattende spill, og har et helt nytt, uannonsert prosjekt på gang.

Bethesda har tidligere sikret seg rettighetene til et massivt nettrollespill i «Fallout»-universet. Kanskje får Vogel i oppgave å skildre atomødemarka som en kollektiv opplevelse?

Fyrer av alle kanoner

Etter suksessen med «The Elder Scrolls»- og de to siste «Fallout»-spillene har den Maryland-baserte spillutgiveren ekspandert svært hurtig.

I 2009 kjøpte de blant annet det legendariske skytespilletstudioet Id Software, som etter alle solemerker er godt på vei med «Doom 4».

«Resident Evil»-skaperen Shinji Mikami har også blitt bæret med et eget spillstudio under Bethesdas fane, uten at det er klart hva Tango Gameworks jobber med for tida.

Hva hovedstudioet deres gjør, utover å skru enda mer på den problematiske Playstation 3-utgaven av «Skyrim», er derimot ikke klart.

OBS! Toppbildet er hentet fra «The Elder Scrolls Online».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3