Sier farvel til «Skyrim» og hei til «vårt største spill noensinne»

Full fres med «Fallout 4»?

16. april 2013 10:29

(PressFire.no): Etter ett og et halvt år, over ti millioner solgte eksemplarer og tre utvidelsespakker, sier Bethesda Game Studios seg ferdige med «Skyrim».

- For de som lurer: ja, dagens farvel betyr at det ikke kommer mer ekstrainnhold til «Skyrim», erklærer selskapets PR-sjef Pete Hines på Twitter

Tidligere på dagen skrev Bethesda-gjengen et blogginnlegg hvor de tok farvel med fantasieposet for å fortsette til neste prosjekt. 

Det markerer slutten på et utvidelsesløp som ifølge spillsjef Todd Howard skulle roe ned tempoet fra «Fallout 3», og heller tilby innhold som lignet mer på gamle dagers omfattende ekstrapakker.

- Krever all oppmerksomhet

- Det siste halvannet året har vi jobbet på nytt innhold til «Skyrim», mens deler av studioet har vært i preproduksjon på vårt neste store prosjekt, skildrer utviklerne, og takker spillerne så mye for mottakelsen det bestselgende rollespillet fikk.

Nå skal de fortsette på sitt neste, store eventyr.

- Det spillet er nå på et punkt hvor det krever vår hele og fulle oppmerksomhet, så det kan bli vårt største og beste håndverk noen gang, 

Maryland-studioet har på ingen måte annonsert hva neste stoppestasjon på heisaturen deres blir, men spekulasjonene raser.

Østkystretur?

Etter braksuksessen med «Fallout 3», er det ventet at Bethesda ønsker et snarlig gjensyn med verdenen de overtok fra det legendariske rollespillstudioet Black Isle.

Rykter har lenge gått om at det jobbes med et «Fallout 4» i Boston og staten Massachusetts, hvor mye av handlingen snurrer rundt det anerkjente realfagsuniversitetet MIT. 

Blant annet har det blitt hevdet at ansatte hos spillstudioet har vært på flere befaringer i Massachusetts og gjort kildearbeid for omgivelsene til spillet.

Stemmeskuespilleren bak radioverten Three Dog har også lokket med nytt arbeid i den forfalne verdenen.

I februar ble det klart at Bethesda retter snuten mot neste generasjons konsoller og rekrutterer hardt til det arbeidet. Blant annet trenger de programmerere til å lage en motor helt fra bunnen av.

Tretrinnsrakett?

Om det postapokalyptiske universet står for tur, kan det godt være som en del av en gedigen underholdningspakke på tvers av medier.

Det er allerede klart at rettighetene til en «Fallout»-tvserie er sikret, gjennom en patentsøknad stemplet med Bethesdas kjennemerke. 

I fjor sikret Bethesda Softworks, moderutgiveren til flere store spillstudio i Zenimax-familien, seg rettighetene til å lage et massivt nettrollespill av «Fallout».

Litt over et halvt år senere opprettet de et helt nytt nettrollespillstudio ledet av «Star Wars: The Old Republic»-sjefen Rich Vogel.

I aller beste fall kan det altså være at storutgiveren jobber med hele tre store realiseringer av det hyllede rollespilluniverset, men det er altså bare spekulasjoner.

Fremtidsplanene deres får vi nok et bedre innblikk i litt senere i år. Spillsmia har gjort det klart at de har en annonsering på lur senere i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3