«Call of Duty»-rettssaken nærmer seg

Domstolen lar ikke EA slippe unna søksmålet fra Activision.

17. mars 2011 10:56

Denne våren blir det høydramatisk i rettssalen. For ikke bare skal juryen ta stilling til spørsmålet om «Call of Duty»-toppene Jason West og Vince Zampella har krav på bonuser i størrelsesorden $36 millioner etter salgssuksessene «Call of Duty 4: Modern Warfare» og «Modern Warfare 2».

Duoen kan i stedet bli dømt for å ha hoppet til køys med Activisions hovedfiende Electronic Arts hvis retten mener at de har opptrådt illojalt, som er Activisions versjon av det som skjedde. Dette kan få store konsekvenser – for i verste fall kan West og Zampella få et rettslig forbud mot å gi ut et nytt spill, mener juseksperter Eurogamer snakket med like før jul.

Domstolen i California har bestemt at EA blir en del av rettssaken. Og nå har Activision fått medhold i tre av sine fire påstander mot Electronic Arts, skriver Bloomberg.

Det betyr at rettsstriden definitivt også kommer til å bli en krig mellom de to største spillselskapene i verden. Ikke bare mellom Activison og de tidligere Infinity Ward-sjefene. Dessuten har 40 tidligere Infinity Ward-ansatte fremsatt rettslige krav, etter at disse mener de har krav på bonusutbetalinger i forbindelse med den eventyrlige salgssuksessen «Modern Warfare»-spillene har vært.

GameSpot skriver at kravene fra disse 40 spillutviklerne nå har vokst i omfang de siste dagene. Ikke bare forlanger de tidligere Infinity Ward-ansatte å få utbetalt hundrevis av millioner – samlet sett. Anklagene har nå inkludert påstander om svindel.

Activision vil ha EA til å punge ut med $400 millioner dollar

Bloomberg skriver at EA prøvde å sno seg ut av denne floken, for man mener fra dette hold at Activison ikke har bevis for å backe opp påstander om at EA skal ha motivert West og Zampella til å bryte med sin tidligere arbeidsgiver.

Activison krever svimlende $400 millioner dollar i kompensasjon fra EA.

Dommer Elihu Berle bestemte i går at EA ikke slipper unna beskyldningene fra Activision om at de aktivt har forsøkt å få West og Zampella til å forlate «Call of Duty»-jobbene. Og EA er, ikke uventet, fortvilte over at de nå må forberede seg på rettssak.

- Activisions forsøk på å dra andre parter inn i rettssaken er bare en unnskyldning. Dette har alltid vært et spørsmål om to kunstnere som forsøker å få betalt for jobben sin. Vi er trygge på at juryen vil ta parti med Jason og Vince, og få Activision til å betale dem de hundrevis av millionene som de skylder dem, sier EA-talsmann Jeff Brown til GameSpot.

Activision ville ikke kommentere denne siste utviklingen i striden.

West og Zampella ble bedt om å forlate jobbene sine på dagen etter et møte med ledelsen i Activison i mars 2010. Kort tid etter ble Respawn Entertainment opprettet, et nytt spillstudio som skal gi ut spill med EA Partners i ryggen.

PressFire.no snublet over Jason West og to av hans Respawn-kolleger under «Battlefield 3»-eventet på Game Developers Conference (GDC) for to uker siden. Selv om rettssaken er planlagt å starte i mai, spådde West at det kan drøye før retten er satt.

- Vel, det var planen. Men nå ser det ut som Activision har klart å trenere det hele, slik at det blir utsettelser. Jeg skulle helst sett at rettssaken skjedde i morgen, for å få det overstått. Eller aller helst; ikke i det hele tatt, fortalte West til PressFire.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3