Nå blir EA dratt inn i «Modern Warfare»-rettssaken

Forvent moderne krigføring i rettssaken som starter til våren.

21. januar 2011 11:37

I søksmålet, hvor Activision drar de tidligere «Modern Warfare»-utviklerne Vince Zampella og Jason West for retten, har domstolen nå bestemt at Activision får viljen sin – EA blir medtiltalt for å ha brukt de to utviklerne i en påstått konspirasjon mot Activision, melder Gamespot.

En rekke dokumenter fra Activisions side avslører at kontakten mellom de to tiltalte utviklerne og Electronic Arts skal ha skadet utgivelsen av den første kartutvidelsen til «Modern Warfare 2».

Activision mener også at EA har hatt en konkret plan om å rekruttere Activision-ansatte. Det hevdes at Electronic Arts skal ha møtt et rekrutteringsbyrå for å gi Activision-utviklere rettslig hjelp til å skifte arbeidsgiver allerede i august 2009.

Rettsdramaet starter i mai

Grunnen skal være at Zampella og West på det tidspunktet fortalte Electronic Arts at de hadde to år igjen av kontraktene sine med Activision. 

I tillegg skal Electronic Arts angivelig ha jobbet i kulissene for å få utsatt en utvidelsespakke til «Modern Warfare 2» til etter slippet av «Battlefield: Bad Company 2».

- For et par måneder siden spurte jeg Vince om å holde igjen kartpakken til etter at vi hadde lansert (han skylder meg en). Siden de allerede hadde tjent en milliard, syntes han det var ok. Selvfølgelig tok Kotick det som konspirasjon, skal markedssjefen for EA DICE, Lincoln Hersberger, ha skrevet i en epost ment for internt bruk i EA.

Activision mener dette beviser at EA påvirket slippet av kartpakken, hvor konkurrenten prøvde å utsette utgivelsen til etter deres eget skytespill, «Battlefield: Bad Company 2», var lansert.

EAs kommunikasjonssjef, Jeff Brown, mener på sin side at eposten er ment som en spøk.

- Dette var tydelig sarkasme. Det er klart ut i fra eposten at det var en spøk og at de aldri snakket sammen. Vi forklarte dette til Activisions advokater, som tydeligvis ikke har humor, sier Jeff Brown om anklagen til spillnettsiden Gamespot.

Zampella og West har, sammen med flere tidligere ansatte i «Modern Warfare»-studioet Infinity Ward, saksøkt Activision for manglende utbetalinger av bonuser de føler de har krav på.

Etter at de de to utviklerne fikk sparken i Infinity Ward startet de nærmest umiddelbart sitt eget studio – Respawn Entertainment. De annonserte også at de har signert med EA Partners om en distribusjonsavtale hvor de selv vil eie merkevaren de nå utvikler.

Activision krever 400 millioner dollar, eller rundt 2,3 milliarder kroner i oppreisning. Rettsaken starter den 23. mai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3