– Skal servere «Halo»-opplevelsen fansen fortjener

Slik blir «Halo 5».

16. mai 2014 12:43

(PressFire.no): Allerede i fjor sommer fikk vi et sikkert tegn på at det kommer en oppfølger til «Halo 4».

I løpet av sin E3-pressekonferanse i Los Angeles sist juni, viste Microsoft en filmsnutt ment å kile på alle de riktige stedene.

I dag kom pressemeldingen som bekrefter «Halo 5: Guardians», og gir oss den aller første dosen informasjon om dette spillet.

Ferdig i 2015

Prestisjespillet er selvsagt myntet på den nye Xbox One-konsollen. Lanseringen blir neste høst.

343 Industries står igjen bak roret, samme spillstudioet ansvarlige for «Halo 4», og de benytter anledningen i pressemeldingen til å fortelle at de vil se på dette universet med et nytt perspektiv.

De har filosofert litt. og grublet på: «hva slags historier vil vi fortelle – og hvordan».

Microsoft hinter ganske kraftig om at «Halo» blir representert på et vis i år også, selv om flaggskiptittelen altså ikke er ferdig før i 2015. Kanskje Xbox-sjef Phil Spencer er den som har gitt oss den beste ledetråden til hva dette dreier seg om?

Ny generasjon «Halo»

– Hvor går vi videre med «Halo» på Xbox One, undrer 343 i dagens pressemelding.

 Frem til nå har «Halo» alltid pushet Xbox fremover, vist konsollen og økosystemet på underholdende og innovative måter. Det er ikke trivielt å lage et «Halo»-spill som kjører med 60 bilder i sekundet, på dedikerte servere – i skalaen, spennvidden og med innholdet vi har drømt om i mer enn et tiår, beskriver Bonnie Ross fra 343.

– Det er en oppgave vi hos 343 Industries tar veldig seriøst for å sikre at vi serverer «Halo»-opplevelsen fansen fortjener, et spill bygd fra bunnen av til Xbox One.

Hun forteller også at utviklerne tar med seg erfaringene fra «Halo 4», 343s første etter at Bungie dro for å lage «Destiny».

Ross sier noen av kjerneelementene fra spillet åpenbart er videreført, men at 343 også har byttet ut teknologi som matcher en ny konsollgenerasjon og Xbox One spesifikt.

Tjuvstart allerede i år

Bonnie Ross lover oppskriftsmessig at «Halo 5: Guardians» blir større enn forgjengeren, «Halo 4». Det gjelder både innholdet og i skala, og selvsagt også teknologien.

Hun avslører at «reisen starter allerede i år», og at Microsoft vil fortelle mer under deres E3-pressekonferanse 9. juni.

Da får vi svaret: En «Halo 5»-betatest før jul? «Halo 2: Anniversary»? Eller begge?

Microsoft understreker samtidig at Steven Spielberg-serien, som vi først fikk høre om i fjor, får premiere neste høst.

– 2015 blir ikke bare året til «Halo 5: Guardians», det blir også året som byr på en unik mulighet. Nemlig å invitere gamle venner pluss et nytt publikum inn i dette universet gjennom «Halo»-tv-serien – skapt gjennom et unikt samarbeid mellom Steven Spielberg og noen av de mest kreative hodene i bransjen, forteller Bonnie Ross.

– Serien vil både stå på egne bein, men samtidig komplementere og berike spillopplevelsen.

Denne siste uttalelsen rimer bra med filosofien til Microsoft vi hørte om for noen uker siden: spill-, tv-serier og filminnhold skal smeltes, det gjøres interaktivt og med elementer du kan delta i.

Slik ble nye «Halo» vist under E3-pressekonferansen til Microsoft i fjor:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3