Her er det nye eposet fra folka bak «Halo»

- Vær så god, ta en titt.

28. november 2012 10:13

(PressFire.no): Det har til nå bare kommet små doser med informasjon om «Destiny», Bungies neste. Først og fremst gjennom sladder og rykter.

Men nå har vi fått noe mer konkret å forholde oss til.

Dette er folka bak «Halo»-serien som i 2010 brøt med Microsoft for å innlede et samarbeid med Activision om et nytt sci-fi-skytespill.

Detaljene om samarbeidet – for eksempel pengene involvert for Bungies del, og at det dreier seg om fire spill totalt – havnet i nyhetsbildet i forbindelse med skittkastingen mellom de tidligere Infinity Ward-toppene og Activision. «Call of Duty»-krangelen som til slutt endte med et forlik.

Nå har det kommet et lass med bilder som bekrefter hva vi kan forvente oss av «Destiny». I tillegg får vi en smak av hvilket univers og historie Bungie har kokt opp til sitt nye epos.

Sju hundre år fram i tid

IGN fikk tips og en haug med bilder fra en leser, og senere også bekreftelse fra offisielt hold at dette er ekte saker. Bungie sier at dette er materiell som et reklamebyrå hadde fått for å forberede det første markedsfremstøtet.

Det er mer enn bare bilder og konseptskisser som har «lekket» (planlagt, eller ved et uhell?).

Handlingen er satt sju hundre år frem i tid, i den siste byen i solsystemet – som er sterkt forurenset av mennesker, heter det.

Det går også fram at et digert romskip kretser over planeten, «nesten som en ekstra måne».

- Ingen vet hvor det kommer fra eller hvorfor det er her, bare at det er vår beskytter, står det i skrivet IGN har fått kloa i.

Snille og slemme aliens

Alt er selvsagt ikke bare fryd og gammen. I opplysningene, som Bungie altså har bekreftet er ekte vare, står det også at historien i spillet inkluderer andre aliens – på vei til jorda og The Last City.

- Vi er unge «riddere» som har fått i oppdrag å forsvare resten av menneskeheten, finne ut hvor disse monstrene stammer fra og – til slutt – bekjempe disse, står det i beskrivelsen av historien.

- Var ikke helt klare enda

Noen få timer etter at IGN blåste alle disse detaljene, sammen med et fyldig bildegalleri, svarte Bungie med å oppdatere den offisielle nettsiden med et skjermbilde fra «Destiny».

- Vær så god, ta en titt – det er ok. Vi var ikke helt klare enda, men det er vi snart. Vi kan ikke vente med å endelig vise dere hva vi har holdt på med, skriver utviklerne.

«»

- Like dypt som Star Wars

Spillet har tidligere blitt omtalt som et massivt onlinespill (MMO), eller «World of Warcraft i verdensrommet», som en tidligere Bungie-ansatt hevdet. Det kan stemme, ettersom det i dokumentene omtales som «et sosialt spill» og nevnes at du kan «utforske en verden med både nye og gamle venner».

Men hvor MMO-orientert «Destiny» er, vet vi foreløpig ikke.

Det går også fram at Bungie ønsker å «lage et univers som er like dypt, håndgripelig og enkelt å relatere til som Star Wars-serien», uttaler utviklerne i dokumentene.

Der understrekes det også at spillet skal være «morsomt og tilgjengelig for alle».

- Designet for din indre sjuåring

- «Destiny» er designet for din indre sjuåring. Vi ønsker å få det til å føles som et mytisk eventyr, siteres en av Bungie-grunnleggerne, Jason Jones, i skrivet.

Akkurat slik dokumentene som lekket i forbindelse med West/Zampella vs Activision-konflikten røpet, blir spillet utviklet til PlayStation 3 og Xbox 360. Logoer til disse to konsollene er også med i skrivet IGN fikk.

Dessuten er flere nettadresser med Destiny-navnet med, noe som kan indikere at dette blir det endelig navnet på disse fire planlagte spillene.

Hvis vi skal tro de nevnte papirene - en 27 sider lang kontrakt - skal spillet først ut til Xbox 360 i 2013 og deretter «Xbox 720».

PlayStation 3-versjonen kommer ut etter Xbox-debuten, i tillegg til utgaver på PlayStation 4 og pc.

Activision og Bungie har tenkt å slippe oppfølgere med to års mellomrom, altså 2015, 2017 og 2019. Papirene fra «Call of Duty»-krigen påstår også at det kommer en massiv utvidelse i årene mellom (2014, 2016, 2018 og 2020).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3