Bungie lager et Xbox-eksklusivt skytespill

- Ferdig i 2013, ifølge kontrakten med Activision.

22. mai 2012 10:51

(PressFire.no): I den pågående rettstvisten mellom Activision og de tidligere «Call of Duty: Modern Warfare»-sjefene i Infinity Ward, har det dukket opp opplysninger om spillbransjen som vanligvis er unndratt offentligheten.

Blant annet havnet dokumentasjon om en påstått avlytting av Jason West og Vince Zampella på nettet. Dette er de to Activision møter i rettssaken berammet å starte 29. mai som skal avgjøre konflikten som ble utløst for over to år siden.

LA Times har fått kloa i en 27 sider lang kontrakt som stammer fra Bungies overgang fra «Halo»-spillene og Microsoft til Activision i 2010. Her kommer det blant annet fram at deres nye spill skal være ferdig i 2013, og at de har en avtale som strekker seg over fire spill.

Disse skal utgis annethvert år fra 2013, og inkluderer også fire utvidelser.

NB! Du kan lese hele kontrakten her.

- Starter som et Xbox-spill

Interessant nok står det at dette «actionskytespillet» starter som Xbox-eksklusivt, men at serien deretter også skal inkludere pc og PlayStation 4.

Spillet utgis bare til Xbox 360 samt den nye Xbox-en, kalt «Xbox 720» i dokumentene.

Det vurderes å lage en port til PS3 med lansering året etter, altså i 2014, om partene ser dette som hensiktsmessig.

Det spørs om Sony har satt sjampisen i vrangstrupen nå. 

For like etter at avtalen med Activision ble kjent i april 2010 virket det som om de tok det som gitt at PS3-eiere bare kunne begynne å glede seg til å oppleve «Halo» på steroider, som talsperson Patrick Seybold entusiastisk skrev på Twitter.

Betyr det at vi får den aller første dosen informasjon om Bungies hittil uannonserte prosjekt på E3-pressekonferansen til Microsoft om to uker, eller må vi vente litt til?

Kodenavnet på spillet er «Destiny».

Utvidelsene skal rulles ut året etter spillanseringene, noe som betyr at den første – med kodenavnet «Comet» – er planlagt for 2014.

- Kan sikre seg rekordbonus

LA Times trekker fram at utviklerne i Bungie har fått kontraktsfestet en bonusutbetaling på 2,5 millioner dollar som utløses om deres spill oppnår 90 prosent eller bedre når anmeldelsene fra de viktigste publikasjonene er summert opp på GameRankings.com, 30 dager etter lanseringen.

Develop mener dette er den største bonusen av sitt slag som offentligheten har fått snusen i.

Kontrakten inneholder i tillegg bonuser i størrelsesorden 20 til 35 prosent av overskuddet, etter at alle utgifter er trukket fra - inkludert markedsføring og at Activision har fått sin andel.

Siden avtalen mellom Bungie og Activision ble inngått i 2010, er det mulig at tidsfrister og andre vilkår har blitt endret siden den gang. 

- «WoW» i verdensrommet

I fjor dukket det opp informasjon om at Bungie jobber med et førstepersons MMO-skytespill, omtalt som et «World of Warcraft» lagt til verdensrommet.

En tidligere ansatt i Bungie påstod dette overfor Kotaku.

Denne kilden røpet videre at Bungie utvikler en helt ny spillmotor med «unik onlineteknologi».

«Halo: Reach» (hovedbildet) ble det siste spillet Bungie lagde fra den populære serien.

Nå jobber 343 Industries med det neste i Microsofts flaggskipserie, «Halo 4». Dette spillet kommer ut til Xbox 360 før jul, nærmere bestemt 6. november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3