Her er «trøstepremien» for norske Xbox One-kunder

«FIFA 15» er blant gratisspillene.

1. juli 2014 13:51

(PressFire.no): Microsoft Norge har sendt ut en pressemelding i dag, der flere detaljer rundt den offisielle norske Xbox One-lanseringen i september kommer fram.

I august i fjor kom beskjeden: Norge var blant de landene som måtte vente. Microsoft kappet antallet lanseringsland fra 21 til 13 «for å møte etterspørselen» og «sørge for en best mulig opplevelse dagen Xbox One er tilgjengelig.»

På årets E3-spillmesse i juni ble det endelig spikret en konkret lanseringsdato for blant annet det norske markedet: Xbox One slippes 5. september.

To gratisspill …

Mange fryktet utsettelsen ville gi en dårligere deal enn den det internasjonale markedet fikk i fjor høst.

Den gangen fristet jo Microsoft med ett gratisspill i pakken. Utsettelsen i Norge ga også garantier om ytterligere ett gratisspill, som et plaster på såret for ventetiden.

Microsoft avslører i dag at norske kunder får både «FIFA 15» og «Forza Motorsport 5», kostnadsfritt.

Det gjelder forhåndskjøpte Xbox One-maskiner i en norsk butikk og i et begrenset opplag.

Når det gjelder «FIFA 15», er norsk lansering av spillet 25. september. Spillet vil da kunne lastes ned digitalt på slippet. Også «Forza Motorsport 5» er inkludert i en digital versjon.

Den såkalte Day One Edition-utgaven kommer også hit til landet. I praksis innebærer det at de første Xbox One-kundene får en håndkontroller med dette inngravert – pluss en egen «Day One Edition»-achievement.

Tre gratisspill …

Er du en av dem som hadde forhåndsbestilt Xbox One i fjor, før utsettelsen ble kjent? Microsoft Norge opplyser at du da får ytterligere et gratisspill: «Dance Central Spotlight».

Det forutsetter naturligvis at du valgte å beholde denne reservasjonen og ordren.

I pressemeldingen går det også fram at du kan velge å droppe Kinect-sensoren fra din bestilling. Prisene vil variere noe, ettersom det er forhandlerne selv som bestemmer slikt i Norge.

Microsoft valgte tidligere denne sommeren å tilby Xbox One-konsollen både med og uten Kinect-kameraetTrolig et grep som måtte til for å jekke prisen ned mot PlayStation 4-nivå.

Lett tilgjengelig

Det har vært en temmelig utstrakt import av Xbox One-maskiner til Norge de siste månedene. Særlig rundt lanseringen av «Titanfall», et av de eksklusive prestisjespillene i første pulje.

Microsoft Norges talsperson anbefalte likevel norske kunder å vente litt:

– Forbrukere bør være oppmerksomme på at brukerfunksjonaliteten i land der Xbox One ikke er lansert vil være begrenset, blant annet i forhold til geo-begrensninger på apper og betalingsfunksjonalitet. Vi gleder oss til å lansere Xbox One i Norge september 2014, fortalte Christine Korme, kommunikasjonsdirektør for Microsoft Norge til PressFire i mars.

Offisiell norsk Xbox One-lansering er 5. september. I denne filmen kan du se hva som møtte oss i PressFire da vi pakket opp vår Xbox One for første gang:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3