Kutter Xbox One-prisen, og du kan dumpe Kinect

Her er sjarmoffensiven fra Microsoft.

13. mai 2014 17:50

(PressFire.no): I konsollkrigen mellom Microsofts Xbox One og Sonys PlayStation 4 har prisen på spillmaskinene selvsagt vært et viktig punkt.

Den noe høyere prisen på Xbox One-konsollen ble ganske tidlig flagget som et problem sammenlignet med PlayStation 4.

Kostbar Kinect

Mye av prisforskjellen skyldes at Xbox One-konsollen også inkluderte bevegelsessensoren og kameraet Kinect, som Microsoft har insistert på å ha med i pakken.

Dette for å sikre en visjon hvor man kan inkludere «innovative funksjoner» i fremtiden.

Men det har kommet kritikk fra både spillere og analytikere, som har ment at dette er et fordyrende tillegg for dem som ikke bryr seg, og et handikap når man først skal konkurrere om pris.

Enkelte har gått mye lengre: den tidligere Microsoft-sjefen og visjonær spilldesigner, Peter Molyneux, har regelrett kalt Kinect en vits.

Skillsmissen er et faktum

Etter flere rykter den siste tiden kommer det i dag fra offisielt hold: nå skal det bli mulig å kjøpe Xbox One-konsoller uten Kinect-kameraet.

Det vil si, i Norge har den ikke blitt sluppet offisielt. Likevel er den å finne i mange butikker her til lands.

Fra og med 9. juni vil det bli mulig å kjøpe konsollen internasjonalt, uten Kinect, for 399 dollar (nå koster maskinen 499 dollar). Hva det betyr for en norsk pris er ennå ikke kjent. Xbox-en lanseres jo ikke offisielt i Norge før i september

Videotjenester uten abonnement

Men Microsoft har mer på lager nå vil de inkludere mer i sitt såkalte Gold-abonnement. Fra juni vil det komme gratis spill også til Xbox One, ikke ulikt Sonys løsning med PlayStation Plus eller eksisterende Games with Gold på Xbox 360.

Microsoft forteller at Xbox One-kunder også introduseres for gratisinitiativet i juni, først med spillene «Max: The Curse of Brotherhood» og «Halo: Spartan Assault»

Microsoft er virkelig på sjarmoffensiven og flytter også flere film- og videostrømmetjenester ut fra Gold-abonnementet.

Tidligere måtte man betale for abonnement for å få tilgang til tjenester som Netflix, mens de har vært fritt tilgjengelige hos konkurrentene, PlayStation 3 og 4.

Varmer opp før E3

Dagens nyheter fra Redmond-selskapet minner en hel del om fjorårets dramatiske meldinger.

I tur og orden kom pressemeldinger fra Microsoft der de først kunngjorde at det planlagte onlinekravet ble omgjort. Det samme med en bruktspillsperre først tiltenkt Xbox One. Kravet om at Kinect måtte være påslått for å i det hele tatt kunne spille, ble også vraket.

I juli i fjor fikk vi i tillegg høre en langt mer ydmyk tone i forhold til indiespillskapere og deres bidrag.

Det er liten tvil om at Microsoft gjennom dagens grep posisjonerer seg foran den viktige E3-spillmessen i neste måned. Der skal strategien legges fram for verden, for å kunne hente igjen forspranget PS4 har fått.

Trolig har ikke selskapet lyst til å bruke tid, mens kameraene er skrudd på under den viktigste spillmessen i løpet av året, til å forklare slike kursendringer.

Slik så det ut da PressFire testet Kinect og Xbox One på E3 i fjor:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3