– Kinect er unødvendig og en vits

Tidligere Kinect-frelst ser ikke lenger poenget med kameraet.

8. april 2014 20:44

Følger alltid med

Det har lenge vært et upopulært moment, da inkluderingen av Kinect fører til høyere pris, samtidig som man ikke nødvendigvis har sett tydelige fordeler med kameraet.

Støttespiller vender ryggen

Det britiske magasinet Edge har snakket med flere prominente Microsoft-personligheter angående fremtiden til Xbox One, og hentet også inn uttalelser fra øvrige bransjemennesker.

En av disse er Peter Molyneux, som i mange år var tett knyttet til Microsoft og Xbox, men driver nå et uavhengig studio, 22 Cans.

Oppsiktsvekkende nok var Molyneux en tidlig støttespiller for den første versjonen av Kinect, og mange husker nok hans demonstrasjon av «Milo og Kate» i 2009.

«Milo and Kate» skulle bane vei for revolusjonerende måter å kommunisere med datastyrte personligheter på, via Kinect.

Ser ikke nytten

I dag har ikke Molyneux spesielt sansen for Kinect, og sier at kameraet føles mer og mer som en vits, og fremstår som et unødvendig tillegg. Han påpeker at sensoren ikke alltid er til å stole på, da han og hans sønn forsøker ofte å bruke stemmekommandoer uten at de fungerer.

Spilldesigneren er følgelig sikker på at Microsoft vil til slutt lansere en versjon av Xbox One uten Kinect-kameraet.

Det sistnevnte har Microsoft gjentatte ganger nektet for, og i den samme Edge-artikkelen sier den ferske Xbox-sjefen Phil Spencer at Xbox One uten Kinect ikke er høyest på listen over kundenes ønsker.

Det kundene vil ha er spill, sier Spencer, og det er det de lover å komme med.

Spencer har tidligere også nevnt at årets E3-presentasjon til Microsoft vil være ekstremt spillfokusert og full av spennende nyheter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3