Fotballspillfeber og action på den svenske måten

Ukas nedlastbare konsollspill.

16. september 2011 14:16

Mange kjente nok at fotballspillfeberen økte betraktelig den siste uka. Det ble nemlig sluppet demo-smakebiter fra både «FIFA 12» og «Pro Evolution Soccer 2012» (hovedbildet) for få dager siden. Fullversjonene ligger i butikker fra henholdsvis 29. september og 14. oktober.

Denne gang ble også Xbox 360-eiere inkludert i testingen av sistnevnte spill. Av de to «PES 2012»-demoene som Konami har sluppet med få ukers mellomrom, er bare den siste av disse tilgjengelig på Xbox 360.

Denne uka får vi også oppleve svenskutviklet action, skreddersydd for samarbeid, i «Renegade Ops». Det Avalanche-utviklede spillstudioet har lagd spillet med teknologien fra «Just Cause 2», og antydet selv at idéen oppstod med en dose tilfeldigheter.

«Renegade Ops» er lansert både til PlayStation 3 og Xbox 360, og traileren kan du se nederst i saken.

Play!-kampanjens høydepunkt?

På PlayStation Store får du 20 prosent rabatt på «Renegade Ops» om du er Plus-medlem. Dette spillet er sist ut i Play!-kampanjen – Sonys versjon av Summer of Arcade på Xbox 360. Har du handlet alle de fire titlene i Play!-kampanjen, har du kvalifisert deg til å laste ned et femte («PayDay: The Heist») – helt gratis.

På GamesCom i forrige måned fikk PressFire noen minutter i selskap med «Renegade Ops». Det var actionspekket og variert – i hvert fall når det gjelder områdene og alle de forskjellige doningene du kan bemanne. Du slåss enten alene, med en venn på split screen, eller jakter på tre onlinevenner som du må samarbeide med for å slå Inferno – en skurk som har bestemt seg for å skaffe seg verdensherredømme.

Du styrer med venstre analogstikke, skyter med høyre. Ofte møter du på en boss, for eksempel i form av en gigantstor tank. Spiller du sammen med andre, er det slettes ikke dumt å tenke litt taktisk i møtet med en slik.

«Renegade Ops» koster cirka hundrelappen (på PS3 og Xbox 360). Spillet blir også straks tilgjengelig til pc, via Steam.

Er du raskere enn din egen Move-skygge?

PS3-eiere kan nå få fingrene i «From Dust». Gudespillet fra mannen som sto bak «Another World», og var med i Summer of Arcade på Xbox 360. Også når det gjelder dette spillet kan du handle med 20 prosent rabatt om du er Plus-kunde. (Dette tilbudet gjelder i én uke).

«Fast Draw Showdown» klinger kanskje kjent? Dette spillet ble opprinnelig gitt ut i 1994. Digital Leisure har siden den gang sluppet spillet til Wii (WiiWare), og nå er det PS3 sin tur. Spillet støtter Move-kontrollerne – og avgjør én gang for alle om du er raskere enn din egen skygge.

I tillegg til fire nye Minis-spill, fokuserer Sony på å minne deg på at de nylig har sluppet HD-utgaver av et par store serier. Først «Splinter Cell Trilogy HD» og et knippe «God of War»-spill som har fått skinnende HD-grafikk. Når det gjelder sistnevnte kan du handle ymse «God of War»-spill, enten i én pakke eller enkeltvis.

Se trailer fra «From Dust» her.


Se trailer fra «Fast Draw Showdown» her.

Du finner totalt tre ferske demoer liggende på PlayStation Store nå: «FIFA 12», «Pro Evolution Soccer 2012» og «Ace Combat: Assault Horizon».

«Trials»-kopi

«Bulletstorm» kan handles digitalt på begge konsollenes onlinebutikker. «Homefront» på 360, mens PS3-eiere kan kjøpe det nylig lanserte og skandaleforfulgte «Bodycount» fra PlayStation Store.

På Xbox LIVE Marketplace kan du i tillegg til tidligere omtalte «Renegade Ops» (1200 Microsoft-poeng) forlyste deg med ytterligere to Arcade-spill.

Først «Red Bull X-Fighters World Tour» (1200 Microsoft-poeng – tilsvarer 98 kroner) minner sterkt om «Trials»-spillene fra finske RedLynx – bare med fokus på triksing i lufta.

Stort sett styrer du disse tohjulingene på samme måte som i «Trials HD». Det inkluderer hvordan du balanserer på sykkelen, og kameraet er også her plassert på siden. Når du kommer til et av hoppene er det om å gjøre å utføre bestemte triksekombinasjoner og nå målene som er satt på forhånd.

«Radiant Silvergun» og stort Rockstar-salg

Klassikeren «Radiant Silvergun» (1998) er pusset opp og utstyrt med muligheter til å spille i co-op. Om du er i det nostalgiske hjørnet, kan du bytte til originalversjonen - uten et HD-slør.

Se trailer fra «Red Bull X-Fighters World Tour» her.
Se trailer fra «Radiant Silvergun» her.

«Insanely Twisted Shadow Planet» har fått en utvidelse kalt Shadow Hunters som koster 400 Microsoft-poeng (33 kroner). Og kjøper du Kinect-spillet «The Gunstringer» (release i dag) kan du gå rett inn i LIVE Marketplace-menyene og finne gratis bonusinnhold. Dette spillet fikk vi forresten teste under X11-dagene i San Francisco tidligere i år, og er lagd av Twisted Pixel («The Maw», «’Splosion Man», «Comic Jumper», «Ms Splosion Man»).

Deal of the Week er viet Rockstar. Det betyr at du nå finner et par utvidelser til «L.A. Noire» til halv pris. Det samme gjelder de to «Grand Theft Auto IV»-pakkene (The Lost and Damned og The Ballad of Gay Tony). Dessuten kan du kjøpe pakkene som kom i kjølvannet av «Red Dead Redemption», nå med rabatt, samt «Midnight Club LA»-utvidelsen kalt South Central Ultimate Content Pack. Disse tilbudene gjelder til mandag 19. september.

Og både «FIFA 12»- og «Pro Evolution Soccer 2012»-demoene ligger selvsagt og venter på deg også i Xbox LIVE Marketplace-menyene.

Trailer fra «Renegade Ops», ute til både PlayStation 3 og Xbox 360. (Snart også pc). Det koster cirka en hundrelapp.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3