«Another World» kommer til iOS

Kultklassikeren gjenoppstår igjen, denne gangen i håndholdt utgave!

9. september 2011 07:55

22. september er det duket for et gjensyn med det de fleste i PressFire-redaksjonen anser som en særdeles flott klassiker.

«Another World», originalt utviklet for Amiga 500 av Eric Chahi i 1991, kommer til iOS-plattformene iPad, iPhone og iPod Touch.

Spillet følger fysikeren Lester Knight Chaykin som etter en ulykke med en partikkelakselerator blir sendt til en fremmed planet der han må unngå farer i form av utenomjordiske dyr og innbygere. Godt mottatt for sin, på den tiden, gode grafikk og flotte stemning, solgte spillet i overkant av en million eksemplarer på nittitallet.

Chahi ga i 2006 ut en oppdatert høyoppløst versjon for spillets 15-års-jubileum for Windows, i det som han selv kaller «den ultimate utgaven» og som kan lastes ned via nettsider som GoG.com

iOS-versjonen vil ha et virtuelt styrekors du kan styre med, eller et berøringsoppsett for de som vil bruke det. Spillet vil også inneholde tre forskjellige vanskelighetsnivåer, remastred musikk, achievements gjennom Game Center og vil koste 28 kroner.

Det er også verd å nevne at Eric Chahi nylig var aktuell med «From Dust» til Xbox 360 (XBLA) og pc, et spill vår anmelder syntes er fryktelig kjedelig. Spillet slippes til PlayStation 3 (PSN) 14. september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3