Her er Sonys «Summer of Arcade»-konkurrent

PlayStation Network Play starter denne måneden.

8. august 2011 13:53

Microsoft har hatt stor suksess med sin årlige Summer of Arcade-periode. Dette er en kampanje som setter fokus på nedlastbare spill på Xbox 360, som du får kloa i for mellom 65 og 98 kroner.

Årets Summer of Arcade er godt i gang. Mer om spillene som er inkludert leser du her.

Summer of Arcade har eksistert siden 2008, og da med «Braid» som det store høydepunktet. Også snadder som «Shadow Complex», «Trials HD», «’Splosion Man» og «Limbo» dukket først opp i denne kampanjeperioden på Xbox LIVE Marketplace. Fellesnevneren er at alle spillene har vært eksklusive for Xbox 360. I hvert fall for en viss periode, slik som med «Braid» og «Limbo» - som først dukket opp til PlayStation 3 flere måneder senere.

Nå vil også konkurrenten bli assosiert med denne typen sommerlig, nedlastbar spillunderholdning.

Kjøp fire - få det femte spillet gratis

Sony har nemlig annonsert at PlayStation Network Play braker løs 24. august. I motsetning til konkurrentens sommerlige satsning, er ikke dette plattformeksklusive saker – men Sony skriver på den offisielle PlayStation-bloggen at du skal motiveres til et spillkjøp gjennom å motta gratis utvidelser til de fire spillene som danner PlayStation Network Play.

Det dreier seg om ekstra spillfigurer, en avatar til PlayStation Home og den slags.

Det åpner med «Street Fighter III Third Strike Online Edition» (24. august), fortsetter med «Deathspank: The Baconing» (31. august) – det tredje i denne serien på ett år. Uken etter rulles «BloodRayne: Betrayal» ut (7. september), før «Renegade Ops» får æren av å runde av perioden. Sistnevnte er det nye fra svenske Avalanche, best kjent for «Just Cause»-spillene. «Renegade Ops» ble annonsert i mars og er bygd i samme spillmotor som «Just Cause 2». Utviklerne snublet nærmest over konseptet til sitt nedlastbare action-eventyr ved et uhell.

Handler du alle fire, får du et femte spill helt gratis. Sterkt inspirert av Summer of Arcade, altså. Dette femte spillet er «PayDay: The Heist», et skytespill med fokus på samarbeid. (Lanseres 5. oktober).

Fra 10. august kan du forhåndskjøpe de fire PlayStation Network Play-titlene. Frem til torsdagen før det aktuelle spillet rulles ut på PlayStation Store kan du altså bestille – og mottar da ytterligere et gavedryss fra Sony i form av et PS3-bakgrunnstema (i tillegg til en dose gratis DLC) om du spillshopper før release.

NB! Er du PlayStation Plus-medlem, får du 20 prosent rabatt på disse spillene frem til 20. september.

Sony skriver på sin PlayStation-blogg at dette blir en årlig affære. Kanskje også etter hvert med flere gode PS3-eksklusive titler? For tidligere i sommer ble det kjent at Sony blar opp 110 millioner kroner for å gi plattformen flere eksklusive spill. 

Trailer fra «Renegade Ops», som lanseres 14. september. (Dette spillet kommer også ut til Xbox 360 og PC).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3