Hva har Rambo, Dimmu Borgir og fruktsalat til felles?

Alt blir snart å finne i Summer of Arcade på Xbox 360.

30. juni 2011 15:21

Det er snart tid for iskaffe eller smoothies mens man venter på at nedlastingen av spill fra Xbox LIVE Arcade skal bli ferdig. Det er nemlig ingenting galt i å sitte inne med en kontroller mellom hendene i år heller.

Summer of Arcade er rett rundt hjørnet, og Microsoft har en imponerende meny også i år. Her er spillene, prisene og datoene på de digitale sommertitlene til Xbox 360:


Først ut er «Bastion» (20. juli) fra «Command & Conquer»-avhopperne som laget sitt eget studio. Dette blir Supergiant Games første, et slags actionrollespill hvor du skal gjenopprette en verden, men med egen fortellerstemme. Tenk Tom Mathisen i Brødrene Dahl, krysset med «Sin City» og han fyren som snakker på filmtrailere. 

Utvilsomt et sjarmerende og fargerikt uttrykk, og småfunky å se verden bli opprettet i det du går rundt i omgivelsene. Prisen vil ligge på 1200 Microsoft-poeng (98 kroner).

27. juli får vi et gjensyn med den legendariske franske utvikleren bak sjefsklassikeren «Another World» - Eric Chahi. Da kommer «From Dust», som er hans første nye spill siden plattformklassikeren «Heart of Darkness» til PlayStation i 1998.

I «From Dust» lar han deg ta rollen som gud, hvor du skal forme landskap. Som i «Populous», altså. Spillet bruker både vann og lava for å skape omgivelsene. Det vil koste 1200 Microsoft-poeng (98 kroner), og lanseres også til PC og PlayStation 3 ved en senere anledning.

Det tredje spillet i rekken blir «Insanely Twisted Shadow Planet», som ser ut til å bli et utrolig vakkert skytespill. Det skal ha hentet masse inspirasjon fra både «Metroid» og «Castlevania», noe som aldri er feil. Spillet vil også bruke musikk av Dimmu Borgir i filmsekvensene og er det kreative barnet til Michel Gagné – en respektert animatør som blant annet jobbet på «Et amerikansk eventyr», «Gutten og jernkjempen», «Ratatouille» og er involvert i den nye Pixar-filmen «Brave». Spillet kommer 3. august og vil koste 1200 Microsoft-poeng (98 kroner).

Sommerens fruktsalat kommer fra «Fruit Ninja Kinect», en Kinect-versjon av det populære mobilspillet.

Eksploderende tjuvstart

17. august kommer oppfølgeren til PressFire-favoritten «Toy Soldiers» - «Toy Soldiers: Cold War». Det nye spillet vil ta for seg en fiktiv og alternativ vinkel på historien hvor den kalde krigen mellom Sovjetunionen og USA eskalerte.

Utviklerne avslørte overfor PressFire på E3 at spillet er smekkfullt av referanser til b-filmer fra åttitallet, selvfølgelig inkludert «Rambo». De har denne gangen inkludert en samarbeidsmodus og spoleknapp. Spillet skal ellers holde seg tro mot originalen, og vil koste 1200 Microsoft-poeng (98 kroner).

Vi minner også om at vi mener tjuvstarten på Summer of Arcade skjer med sommerflørten «Ms. Splosion Man» som slippes 13. juli. Dette er oppfølgeren til et av de fantastiske spillene i Summer of Arcade for to år tilbake, «Splosion Man».

OBS! Det er også verd å merke seg at om du kjøper alle de fem spillene, vil du få actionrollespillet og «Diablo»-klonen «Crimson Alliance» helt gratis.

I kjent sjangerstil vil dette spillet ha samarbeidsmodus for opp til fire spillere – enten på samme skjerm eller over nettet. Dette spillet slippes 7. september og har i utgangspunktet en pris på 1200 Microsoft-poeng.

En trailer som viser klipp fra alle fem Summer of Arcade-spillene. Kampanjen starter på Xbox LIVE Marketplace den 20. juli.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3