Skal bruke 110 millioner kroner på eksklusive PSN-spill

Sony satser digitalt.

14. juli 2011 09:57

Xbox LIVE Marketplace og PlayStation Store er de store digitalsatsningene til henholdsvis Xbox 360 og PlayStation 3. Her dukker det jevnlig opp innoverende spill til under hundrelappen – ofte mer kreative og nytenkende enn titlene på Topp 10-lista hos din lokale spillbutikk.

«Limbo», «Braid», «Castle Crashers», «’Splosion Man», «Shadow Complex» og «Trials HD» er fem slike fra de seneste årene. Og det de har til felles er at de kom først til XBLA. Senere har de tre førstnevnte også funnet veien til PlayStation Store. «Limbo» debuterer forresten på PlayStation 3 i neste uke, 20. juli, ble det nylig bekreftet.

Kanskje dette også er grunnen til at Sony nå har meldt at det skal satses hardere på eksklusive PSN-titler, at man føler XBLA har hatt litt mer snacks å tilby sine kunder?

Tre nye PSN-eksklusive titler på vei

På den offisielle PlayStation-bloggen skriver Brandon Stander, markedsjef for PlayStation Network, at man blar opp $ 20 millioner (110 millioner kroner) for å gi plattformen flere eksklusive spill. Dette er en plan som strekker seg over tre år.

Stander trekker frem noen av de største suksessene så langt: «Joe Danger», «Critter Crunch», «flower» og «PixelJunk»-serien. Støtten skal komme både Sonys egne studioer til gode, så vel som tredjepartsutviklere. Og noen av de første spillene som har fått slik støtte nærmer seg: «Eufloria», «Okabu» og «Papo & Yo». 

- Denne investeringer viser at vi er forpliktet til å tilby titler med innoverende spillmekanikker, slående grafikk, interessante historier og et artistisk preg som bare du finner på PlayStation Network, skriver Brandon Stander.

Thatgamecompany, som ga oss «Fl0w» og «Flower», er godt i gang med det svært lovende «Journey», også det et PlayStation 3-eksklusivt spill som vil bli distribuert via PSN.

«Okabu», lagd av folka bak «Rolando»-spillene, lanseres til PS3 (via PlayStation Store) denne sommeren:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3