Et av fjorårets beste Xbox-spill på vei til PlayStation 3

Julidato spikret for «Limbo».

9. juli 2011 13:35

De danske utviklerne i Playdead startet ferden for «Limbo» på Xbox 360 (via LIVE Marketplace) i fjor sommer. Gjennom en tidseksklusiv avtale med Microsoft, fikk de ferdigfinansiert prosjektet som senere endte opp med å bli et av 2010s beste.

I hvert fall om man snakker om nedlastbare spill.

Les også: Sverige har «Minecraft», Danmark ga oss «Limbo», Finland lagde «Angry Birds». Hvor er egentlig Norge?

I slutten av juni begynte ryktene å gå om en versjon til PlayStation 3, etter at sensurmyndighetene i Korea hadde vurdert spillet med tanke på aldersmerkingen dette skal få på Sony-konsollen. Like etter kom bekreftelsen: «Limbo» kommer til både PlayStation 3 og PC.

NB! Se trailer fra «Limbo» nederst og les vår anmeldelse her.

Først til PS3, måneden etter til PC

Nå har Playdead spikret datoene, og offentliggjort disse på hjemmesidene sine. PlayStation 3-versjonen havner på PlayStation Store allerede 20. juli (Europa - dagen før i USA), og vil bli lagt ut for salg til PC (via Steam) den 2. august.

Ironisk nok ender altså fjorårets høydepunkt i Microsofts Summer of Arcade-kampanje til Xbox 360 nå opp som en av godbitene på PlayStation Store, ganske nøyaktig ett år etter debuten, mens en ny dose sommerlige arkadespill i disse dager klargjøres til Xbox.

Et knippe på fem nedlastbare (og stort sett 360-eksklusive) spill rulles ut via Xbox LIVE Marketplace fra og med 20. juli. Uka før tjuvstarter det hele med «Ms. Splosion Man», tilgjengelig fra onsdag 13. juli.

I puzzleplattformspillet «Limbo» spiller du i rollen som en gutt som drar ut i en mørk, skummel skog på jakt etter søsteren sin. På ferden møter du plenty mystikk, noen mannevonde feller – og ekle gigantedderkopper. Det hele er skildret i atmosfærisk svart-hvitt-grafikk, lydkulissene alene er nok til å gi deg gåsehud, og du lurer hele veien på hva som egentlig foregår i og ved denne skogen.

I følge Computer and VideoGames, var «Limbo» den tredje mest nedlastede fra Xbox LIVE marketplace i fjor, men den tittelen som tjente aller mest penger via onlinetjenesten til Microsoft i 2010 ($7.5 millioner dollar).

«Limbo» lanseres til PlayStation 3 (via PlayStation Store) den 20. juli, og blir tilgjengelig til PC litt senere; den 2. august. Pris er foreløpig ikke offentliggjort.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3