«Renegade Ops» følger opp «Just Cause 2»

Svenskenes neste blir en digital affære.

31. mars 2011 10:27

Det svenske spillstudioet bak «Just Cause»-spillene har nå annonsert sitt neste prosjekt. «Renegade Ops» blir en heldigital affære, og kommer til PlayStation 3, Xbox 360 og PC via de respektive onlinetjenestene en gang til høsten.

Det hele beskrives som et eksplosivt skytespill, med mange kjøretøy og enda flere våpen. 

Utviklerne innrømmer i et intervju med Eurogamer at de har latt seg inspirere av det Epic og Chair klarte å få til med «Shadow Complex», som kom ut til XBLA i 2009. Spillet blir lagd i samme spillmotor som ble benyttet til «Just Cause 2», Avalanche Engine 2.0. Men svenskene valgte å bytte perspektiv etter å ha lekt seg med sin egen teknologi.

- Vi holdt på å gjøre oss ferdige med «Just Cause 2» og eksperimenterte litt med spillmotoren vår. Vi tenkte; hva vil skje om vi flytter kameraet opp til et fugleperspektiv?

- Vi prøvde nettopp det og oppdaget at, wow!, dette kommer til å bli et fantastisk spill som vi kunne tenkt oss å prøve selv. Vi begynte deretter å skape et konsept rundt det, og på samme tidspunkt fant vi ut at SEGA ønsket å gjøre noe tilsvarende som det vi holdt på med, forklarer Andreas Thorsén til Eurogamer.

- Mye inspirasjon kom fra «Shadow Complex» og hva de klarte å gjøre med Super Metroid-mekanikken. Vi ønsket å gjøre noe lignende; å bruke gamle mekanikker men med utseendet til dagens.

Spillet blir utrustet med flerspillermoduser, står det i pressemeldingen som SEGA nå har sendt ut. Enten kan du og en venn spille offline på delt skjerm, eller du kan ta kampene online og spille i samarbeidsmodusen med tre andre.

«Renegade Ops» blir også utrustet med en kampanjedel du kan nyte alene. Handlingen beskrives i korte trekk i pressemeldingen. Du spiller en rekke roller basert på karakterer som er utstyrt med ulike former for kjøretøy, og denne mobile kommandoenheten blir sendt inn bak fiendens linjer. Målet er en gal terrorist som går under kjælenavnet Inferno. Det fristes fra Avalanche og SEGA med at det blir mulig å oppgradere våpnene underveis.

- Dette spillet handler om å kjøre eller fly rundt mens du sprenger ting i lufta og spiller med vennene dine. For oss er det et drømmeprosjekt, uttaler Andreas Thorsén i pressemeldingen.

NB! Bildene i denne saken er fra «Just Cause 2». Skjermbilder og trailer fra «Renegade Ops» lar fortsatt vente på seg.

«Renegade Ops» utvikles til PlayStation 3, Xbox 360 og PC, og skal lanseres til høsten. Prisen er enda ikke offentliggjort.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3