Nye «Forza Horizon» er bekreftet

Nå går turen til Europa.

3. juni 2014 10:51

(PressFire.no): De siste månedene har det vært en del spekulasjon rundt en oppfølger til glimrende «Forza Horizon», som ble lansert til Xbox 360 i 2012.

Det opprinnelige konseptet til «Forza Horizon» var å ta den solide fysikken og kjørefølelsen til «Forza»-bilene, og plassere disse i en svær åpen verden med litt mer arkadebaserte utfordringer.

Ut ifra noen konsepttegninger som dukket opp for et par måneder siden trodde vi at «Forza Horizon 2» vil finne sted i amerikanske sørstater, men det viser seg å ikke stemme helt.

Tar oss til varmere strøk

Denne gangen går nemlig turen til Sør-Europa, som ble bekreftet i går ettermiddag (via IGN).

Spillet forblir Xbox-eksklusivt, men interessant nok kommer det til både Xbox One og Xbox 360. Dette vekte naturligvis noe bekymring, da det kunne virke som om spillet kom til å bli enda et kryssgenerasjonsprosjekt, som ikke utnytter nye konsoller fullt ut.

Etter ytterligere oppklaringer viser det seg at Xbox One-versjonen utvikles av Playground Games, det samme studioet som lagde det første spillet -de jobber tett sammen med Turn 10 og vil bruke grafikkteknologiene til fjorårets «Forza 5».

Xbox 360-utgaven er et separat prosjekt, som utvikles av Sumo Digital- studioet som blant annet har stått bak flere kjørespill for Sega. De vil ta i bruk motoren fra det første «Forza Horizon»-spillet.


Vær og smartere motstandere

Når det gjelder selve spillopplevelsen loves det hundrevis av biler, der flaggskipet er 2015 Lamborghini Huracan. Det nye «Forza»-spillet kan også skilte med eget værsystem, som første gang i serien.

Drivatar-teknologien som ble introdusert i «Forza 5», blir også tatt med. Drivatar samler inn data fra ekte spillere verden rundt og mater dem inn i spillets datastyrte motstandere, slik at konkurransen blir mye mer realistisk.

De søreuropeiske omgivelsene skal ifølge Microsoft sørge for nydelige utsikter og stor variasjon, og det er igjen en slags musikkfestival som står i sentrum for opplevelsen.

Vi regner med mer informasjon om spillet under E3-messen neste uke. «Forza Horizon 2» skal lanseres til høsten, som ser ut til å bli en hektisk tid for kjørespillelskere, med «Driveclub», «The Crew» og «Project Cars» også på vei.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3