Endelig vet vi når «Driveclub» er kjørbart

Datoen avslørt i ny trailer.

30. april 2014 09:48

(PressFire.no): Et av prestisjespillene til PlayStation 4, bilspillet «Driveclub», ble aldri lansert sammen med Sony-konsollen i fjor høst.

Planen var lenge at spillet skulle nå konsolldebuten i november.

Utsettelsen var bare begynnelsen på en rekke spekulasjoner. Blant annet ble kjørespillet koblet til VR-brillene Project Morpheus, men disse meldingene ble senere avkreftet. Sjefsdesigneren hoppet av prosjektet hos britene i Evolution Studios – noe som tilførte flere spørsmålstegn til dette prosjektet.

– 

Unikt og utfordrende

I går slapp Sony en trailer fra «Driveclub». Samtidig blir det spikret at PS4-spillet kommer 8. oktober.

 Gjengen har jobbet hardt på spillet, og har fanget ny video for å vise akkurat hvor imponerende det ser ut nå, skryter sjefen hos Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida på PlayStation-bloggen.

Vi planla at spillet skulle bli ferdig til starten av 2014, og skal holde de ambisiøse lovnadene våre om et innovativt, sosialt tilkoblet racingspill. Problemet med å være ambisiøs er at du må være forberedt på at det kan dukke opp utfordringer underveis. Det «Driveclub» har å by på har tidligere ikke vært gjort i denne sjangeren, og på grunn av dette trengte utviklerne mer tid for å skape det spillet du har ventet på, fortsetter Yoshida.

Sjefsbytte

Sony-toppen kommenterer samtidig byttet i Evolution-ledelsen. I mars ble det kjent at Col Rodgers takket for seg og startet et nytt og uavhengig studio.

Shuhei Yoshida benytter anledningen til å introdusere den nye spillsjefen bak «Driveclub».

Paul Rustchynsky, kjent som Rushy, har tatt over som regissøren bak «Driveclub». Han har vært i Evolution siden 2004, og jobbet med flere av «Motorstorm»-titlene. Det siste i denne serien, «Motorstorm RC», var han også sjefen for.

Sony har hele veien snakket om at «Driveclub» får et sett sosiale verktøy som skal koble spillerne sammen. Yoshida har tidligere også forskuttert at planen om å lansere en gratis Plus-variant av bilspillet ikke er endret.

En Sony-representant bekrefter overfor Eurogamer at «Driveclub PlayStation Plus Edition» blir tilgjengelig på lanseringsdagen.

«Driveclub» slippes til PlayStation 4 den 8. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3